Lening afsluiten om schulden te betalen

geld lenen kost geld

lening afsluiten om schulden te betalen
Een lening afsluiten om schulden te betalen, is dit een goed idee? Het klinkt misschien een beetje alsof je gaat dweilen terwijl de kraan nog open staat, maar toch kan het handig zijn om dit te doen. Echter zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten bij het afsluiten van een nieuwe lening waaronder de voorwaarden. Anders kan het nadelig voor je uitpakken ook al krijg je even wat lucht doordat je extra geld hebt. Door slim te zijn en onze tips te volgen kan je niet alleen je oude schuld aflossen of schulden aflossen, maar ook je hoge rente verlagen door een lagere rente.

leningennl 320 banner

Lening afsluiten om schulden te betalen

Het is vooral van belang om je vooraf goed in te lezen als je een lening gaat afsluiten om schulden af te lossen. Want het is niet altijd mogelijk om alle schulden af te lossen met deze methode. Je kunt dus niet zomaar nog een lening afsluiten in de hoop de andere lening af te lossen.

Met oude leningen komt het nog wel eens voor dat je niet boetevrij in een keer een lening mag aflossen om onder de hoge rente uit te komen. Daarom is het verstandig om ver weg te blijven van dit soort leningen.
Wanneer je een schuld hebt bij bijvoorbeeld de belastingdienst, je zorgverzekeraar of woningcoöperatie kun je deze schuld op met een lening aflossen. Zeker die laatste moet je te vriend houden om te voorkomen dat je uit huis wordt gezet.

Er is nog iets waar je op moet letten als je een nieuwe lening gaat afsluiten om schulden te betalen, zoals een persoonlijke lening en een doorlopend Krediet. Je moet namelijk geen negatieve BKR waardering hebben, anders gaat het hele feest niet door.

Een lening met een lagere rente is de beste manier om je maandelijkse lasten van deze lening te verlagen waardoor je het geld wat je over houdt kunt gebruiken om extra af te lossen. Dit wordt ook wel het oversluiten van een lening genoemd.

Geld lenen met schulden

Een nieuwe lening afsluiten heeft een andere looptijd, rente en voorwaarden. Geld lenen voor het aflossen van schulden kan als je aan een aantal voorwaarden voldoet. Een lening afsluiten om schulden te betalen gaat dus niet zomaar.

Ten eerste mag je geen negatieve BKR waardering hebben. Een negatieve waardering betekent vaak geen nieuwe lening. Je kredietaanvraag zal geweigerd worden. Er zijn dan nog wel zogenaamde schulden forums waar je onderhands geld kunt lenen, maar leen hier niet! Je weet niet met wie je te maken krijgt, en er is vaak geen instantie die een oogje in het zeil houdt. Dan is de schuldsanering nog een betere optie.

saldodipje banner

saldodipje banner

Betaal je schulden af met een nieuwe lening

Een BKR controle is geen verplichting voor kredietverschaffers. Of je een lening kunt afsluiten om schulden te betalen zal dus afhankelijk zijn van de kredietverstrekker. Je kunt dus rood staan en nog steeds een lening krijgen. Deze kun je gebruiken om schulden zoals een schuld bij een energiebedrijf (energierekening), creditcard of aankoop bij Wehkamp af te betalen.

Echter let altijd op bij het afsluiten van een nieuwe lening. Geld lenen hoeft niet de oplossing te zijn. Er zijn vaak ook andere opties die je kunnen helpen, zoals minder geld uitgeven en gaan sparen, een extra baantje zoeken, je werkgever vragen om meer uren te werken, onnodige spullen verkopen en met dat geld je schulden aflossen.
Wellicht kan je zelf nog andere opties bedenken.
geld lenen kost geld

error: Content is protected !!