Goedkoop geld lenen

geld lenen kost geld

Wilt u goedkoop geld lenen? Er zijn verschillende zaken waar u rekening mee moet houden. De rente, looptijd en boeterente bepalen voor een groot deel hoe duur een lening is. Probeer een lening zo snel mogelijk af te lossen. U kunt een lening beter in 36 maanden aflossen dan in 72 maanden. Elke maand maand dat de lening langer loopt wordt er rente in rekening gebracht. De hoogte van het rentepercentage verschilt per geldverstrekker en het loont om leningen te vergelijken.

Goedkoop geld lenen door te vergelijken

Als u goedkoop geld lenen wilt is het dus handig om de verschillende geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Dit doet u eenvoudig via een zogenaamde leningen vergelijker. Via onze website kunt u zo’n vergelijker raadplegen. U hoeft alleen maar het bedrag in te vullen en u ziet gelijk de aanbieder met de laagste rente.

a-krediet banner 728

Dit zijn gegevens over uw inkomen, woonsituatie en het gewenste leenbedrag. U kunt zich voorstellen dat er meer mogelijkheden zijn als het te lenen bedrag klein is. Een bank leent namelijk sneller 2.500 euro uit dan 40.000 euro. Na het invullen van uw wensen ziet u direct welke leenmogelijkheden er zijn als u goedkoop geld lenen wilt.
goedkoop geld lenen

Goedkoop geld lenen met een uitkering

Heeft u een uitkering en wilt u toch goedkoop geld lenen? Gelukkig zijn er banken die deze mogelijk bieden. Geld lenen met een uitkering is vaak wel iets lastiger, maar het is zeker niet onmogelijk. Als u gebruik maakt van de vergelijker van Independer, kunt u bij uw inkomen aangeven dat er sprake is van een uitkering. Het is zelfs mogelijk om specifiek aan te geven wat voor soort uitkering u ontvangt. Zo kan er gericht worden gekeken naar de leenmogelijkheden die persoonlijk bij u passen.

BKR toetsing bij lening

Als u een vergelijking hebt gedaan krijgt een aantal aanbieders te zien die u geld willen lenen. Dat u ook daadwerkelijk goedkoop geld lenen kunt bij één van de aanbieders is niet 100% zeker. Dat weet u pas als uw aanvraag in behandeling wordt genomen. De bank zal nagaan of u schulden heeft en zal een BKR toetsing doen.

Als u bekend bent bij het BKR dan kan dit van invloed zijn op uw aanvraag. Bij een negatieve BKR notering of als u al teveel leningen heeft lopen zal de geldverstrekker uw aanvraag om geld te lenen afwijzen. U zult dan op zoek moeten gaan naar een andere aanbieder of andere mogelijkheden.

leningennl 320 banner

saldodipje banner

Goedkoop geld lenen van familie

Wilt u buiten de bank om geld lenen dan kunt u altijd nog besluiten om geld te lenen van een familielid of vriend. Goedkoop geld lenen is zeker van toepassing op zulke leningen, die ook wel onderhandse leningen worden genoemd. Vrienden of familieleden hoeven meestal geen rente te hebben over het geld dat ze hebben geleend. Dat is een groot voordeel, want u bent dan geen kosten kwijt aan rente. Op een leenbedrag van 10.000 euro scheelt dit al snel honderden euro’s. Dat is nog eens goedkoop geld lenen!

Let er bij een lening van een familielid wel op dat u goede afspraken maakt. Bespreek hoeveel u per maand gaat aflossen en wanneer u het volledige bedrag hebt terugbetaald. Zorg er voor dat u de gemaakte afspraken nakomt, zo voorkomt u spanningen in de relatie.

error: Content is protected !!