Persoonlijke lening afsluiten

geld lenen kost geld

Door de jaren heen zal u ongetwijfeld het moment tegen komen dat u een keer zonder geld zit. Een persoonlijke lening afsluiten kan dan uitkomst bieden. U moet bijvoorbeeld noodgedwongen investeren in een nieuwe auto of u krijgt onverwacht te maken met een grote uitgave. Wat uw reden ook is, het leven kost nu eenmaal geld en het zit niet altijd mee om op elk moment over voldoende geld te beschikken.

Om deze uitgaven te bekostigen kunt u bij banken en andere financiële instanties een persoonlijke lening afsluiten. Hiermee kunt u een bedrag lenen en tegen een bepaald rentepercentage weer terug betalen. Dit betekent dat u in een aantal maanden het bedrag in termijnen terug betaald, inclusief de rentekosten. De totale kosten van de persoonlijke lening worden grotendeels bepaald door het rentepercentage.
persoonlijke lening afsluiten

Persoonlijke lening afsluiten

Er zijn veel soorten leningen die u kunt afsluiten en ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Maar de bekendste lening is toch wel de persoonlijke lening ook vaak PL genoemd. Een goedkope persoonlijke lening afsluiten wilt zeggen dat u een lening met een laag bedrag tegen een laag rentepercentage afsluit. Zo’n persoonlijke lening afsluiten kan bij de bank zelf gebeuren. Wanneer u de lening wilt afsluiten gaat u met een medewerker van de bank in gesprek. Deze helpt u met het juiste advies aan de best passende goedkope persoonlijke lening, waarna u kunt beschikken over het geld om bijvoorbeeld een nieuwe auto te kopen.

Auto_lening_468x60

Persoonlijke lening heeft vaste looptijd en aflossing

Het rentepercentage van de lening wordt van te voren afgesproken bij een persoonlijke lening afsluiten. Het is altijd handig om de actuele rente te bekijken voordat u een lening afsluiten gaat. U weet dan precies wat u kunt verwachten en komt niet voor verrassingen te staan wanneer u de lening gaat afsluiten.

Een persoonlijke lening kan voor allerlei doeleinden worden gebruikt. Zo kunt u de lening bijvoorbeeld gebruiken om een nieuwe auto te kopen, deze persoonlijke lening wordt vaak een autolening genoemd. Maar u kunt ook investeren in een verbouwing van uw huis. De rente is dan ook nog eens aftrekbaar.

Het prettige van een persoonlijke lening is dat u op voorhand weet wanneer de lening afgelost is en wat de persoonlijke lening u gaat kosten. Een persoonlijke lening heeft namelijk altijd een vaste rente in plaats van een variabele rente en een vaste looptijd.

saldodipje banner

Persoonlijke lening, de actuele rente

De actuele rente van een persoonlijke lening wordt slechts éénmalig toegepast, namelijk wanneer u de persoonlijke lening gaat afsluiten. Al met al kan dit in uw voordeel zijn en het geeft ook een stukje zekerheid en vooruitzicht. Zo weet u in ieder geval wat uw maand bedrag voor de aflossing zal zijn en wat de lening u uiteindelijk gaat kosten.

Dit is ideaal voor mensen die slechts van plan zijn om één keer te lenen voor een eenmalige investering en zich vervolgens niet langer willen mengen in de wereld van de leningen. Het afsluiten van een lening kan namelijk lastig zijn en u moet ermee overweg kunnen omdat het toch een zekere druk met zich meebrengt. Wees u echter wel bewust van het feit dat geld lenen ook geld kost.

error: Content is protected !!