Klein bedrag lenen

geld lenen kost geld

Er zijn veel soorten leningen die je kunt afsluiten. Een klein bedrag lenen is misschien wel de lening waar de meeste mensen naar op zoek zijn. Deze lening wordt ook wel minilening genoemd en is bedoeld voor kleine aankopen van €100 tot €800. Een klein bedrag lenen is ook zo geregeld en vaak kan je al binnen 24 uur over je geld beschikken.
klein bedrag lenen
Tussen een minilening en een persoonlijke lening zit een behoorlijk verschil. Als je een klein bedrag wilt lenen dan betaal je een hogere rente en ook de looptijd van de minilening is veel korter. Een klein bedrag lenen is voor veel mensen een handige middenweg om wel geld te lenen en zo de lening overzichtelijk te houden.

saldodipje banner

Een klein bedrag lenen

Stel je wilt eindelijk wel eens een nieuwe koelkast. Maar het model dat je op het oog hebt is best wel prijzig en je hebt het geld even niet liggen. Je kunt dan de nieuwe koelkast op afbetaling kopen en het bedrag in termijnen terug betalen. Kopen op afbetaling is niet verstandig. Je betaalt een hoge rente en de lening die je afsluit is niet flexibel.

Of je kiest ervoor om naar je eigen bank toe te stappen om dit geldbedrag te lenen. Een klein bedrag lenen bij je eigen bank komt niet vaak voor. Er wordt dan meestal gekozen voor rood staan op je betaalrekening omdat de reguliere bank geen minileningen verstrekt. Bovendien is het afsluiten van de lening niet snel geregeld. De bank kijkt naar je financiële draagkracht alvorens ze het bedrag verstrekken. Dit komt omdat de financiële wereld nu eenmaal is gebonden aan strenge afspraken die je niet zomaar kunt omzeilen.

saldodipje 728 banner

Er zijn ook kredietverstrekkers die gespecialiseerd zijn in minileningen waar een klein bedrag lenen zo geregeld is. Vaak heb je binnen 24 uur het geld op je rekening staan. Een bedrag lenen tot 1000 euro is voor veel mensen mogelijk en zij kunnen deze lasten makkelijk dragen. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij deze aanbieder.

De lening afbetalen

Een lening afbetalen is voor veel mensen toch een behoorlijk opgave. Zo betaal je altijd meer dan je geleend hebt. Wanneer je een lening moet aflossen van een paar tienduizenden euro’s dan is het afbetalen bij lange na niet zomaar gedaan.

Maar mocht je nu een klein bedrag lenen, dan is dit vaak prima te overzien. Je betaalt dan wel een hogere rente maar mdat het om een klein bedrag gaat, valt het relatief gezien wel mee.

saldodipje banner

Voor een minilening van €800 met een looptijd van 45 dagen betaal je maar €13 aan kosten. Kleine bedragen worden dan ook voornamelijk verstrekt aan mensen die het nodig hebben als consumptief krediet. Zoals in ons voorbeeld als iemand een nieuwe wasmachine of koelkast wilt kopen.

Online lening afsluiten is zo geregeld

Een klein bedrag lenen is online zo geregeld. Wanneer je nu geld nodig hebt, is het prettig te weten dat er aanbieders zijn waar je terecht kunt voor een minilening. Vergelijk die kosten eens met kopen op afbetaling, dan is de keuze snel gemaakt.
Wil je meer weten over minileningen, de voorwaarden en hoe het werkt? Lees dan ons artikel over een klein bedrag lenen bij Ferratum.

error: Content is protected !!