Geld lenen met negatieve BKR

geld lenen kost geld

Bijna iedereen zit wel een keer krap bij kas. Als je je baan verliest of voor onverwachte uitgaven komt te staan bijvoorbeeld. Soms is geld lenen dan de enige oplossing. Maar wat als je een negatieve BKR registratie hebt? Dan kan het heel lastig worden om een lening af te sluiten. Gelukkig zijn er ook partijen waar geld lenen met negatieve BKR wel mogelijk is, zoals Ferratum en Saldodipje. Deze aanbieders van kleine leningen hebben namelijk een eigen toetsingssysteem ontwikkeld en maken daarom geen gebruik van het BKR.
geld lenen met negatieve bkr

Waar kan ik geld lenen met negatieve BKR registratie?

Het BKR, oftewel Bureau Krediet Registratie, is een organisatie die van alle Nederlanders betalingsachterstanden bijhoudt. Als je een keer een betalingsachterstand hebt gehad, dan krijg je een negatieve registratie. Dit maakt het vaak heel moeilijk of zelfs onmogelijk om een nieuwe lening of een abonnement af te sluiten. Dit geldt ook als de negatieve registratie al van een hele tijd geleden is.

Dit vinden Ferratum en Saldodipje een oneerlijke situatie. Ze willen dat mensen worden beoordeeld op hun huidige financiƫle situatie en niet op die van vroeger. Daarom bepaalt het scoringssysteem of je in aanmerking komt voor een geld lening op basis van je huidige gegevens.

saldodipje 728 banner

Welke bedragen kun je lenen?

Saldodipje en Ferratum zijn gespecialiseerd in kleine leningen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een minilening. Het leenbedrag daarvoor is minimaal 100 euro en maximaal 800 euro. De termijnen van deze leningen kunnen 15, 30 of 45 dagen zijn.

Je kunt ook wat grotere leningen afsluiten. Deze leningen vallen tussen 600 euro en 1500 euro. 1500 euro is dus het maximale leenbedrag. Voor deze bedragen geldt een termijn van 62 dagen, waarbij je na 31 dagen al een deel van het bedrag terugbetaalt.

DNKM banner

Snel geld lenen online regelen

Geld lenen kan gemakkelijk en snel online worden geregeld. Dat is wel zo prettig als je het geld echt snel nodig hebt, zoals bij een onverwachte reparatie of andere uitgave. Als je naar een bank gaat, dan moet je soms weken wachten op je geld. Dat is natuurlijk niet handig als je direct geld nodig hebt.

Bij Saldodipje en Ferratum vraag je de lening online aan. Als je alle benodigde gegevens hebt ingevoerd zal het scoringssysteem gaan bepalen of je in aanmerking komt voor de lening. Als alles in orde is, dan kun je al snel over het geld beschikken. Zo leen je dus snel wat extra geld om je financiƫle problemen te verhelpen.

In welke situaties kan geld lenen helpen?

Soms kom je voor onverwachte uitgaven te staan. Dit kunnen vervelende dingen zijn, zoals reparaties, of leuke, zoals een vakantie. Sommige dingen heb je echt dagelijks nodig, zoals een auto, fiets of koelkast. Of misschien heb je met spoed een groot cadeau nodig. Als je op dat moment onvoldoende saldo hebt, omdat je salaris pas over een paar weken wordt gestort, dan heb je een probleem.

saldodipje banner

Moet je het dan al die tijd zonder fiets of koelkast doen? Door een klein bedrag te lenen hoeft dit niet. Je kunt dan meteen betalen voor de reparatie of een vervangend product, in plaats van te moeten wachten. Als je loon later binnen is, betaal je de lening op dat moment weer terug.

De kosten van de lening

Ga je geld lenen met negatieve BKR, dan betaal je hiervoor een vergoeding in de vorm van een rente. De leningen van Ferratum en Saldodipje hebben een jaarlijks kostenpercentage gerekend van 13,99% en een kleine extra vergoeding die afhangt van het bedrag dat je leent. Dit lijkt misschien veel, maar omdat je weinig leent en voor een korte periode vallen de kosten uiteindelijk mee.

error: Content is protected !!