Hoeveel mensen lenen voor een auto?

De aanschaf van een auto is voor veel mensen een belangrijke financiële beslissing. Zo belangrijk zelfs, dat veel mensen lenen om zo’n grote aankoop te financieren. Maar hoeveel mensen lenen voor een auto is niet makkelijk vast te stellen. Wel is het zo dat steeds meer mensen geld lenen voor een auto, zo blijkt bijvoorbeeld uit onderzoek van geldshop. Of dat komt door de historisch lage rente of door mensen hun financiële behoefte, is niet bekend. Volgens onderzoek van Freo is een auto het populairste doel voor een lening.
Hoeveel mensen lenen voor een auto

Wie leent er voor een auto?

Sommige mensen hebben genoeg geld om de aanschaf van een auto volledig uit eigen zak te betalen. Of ze stellen de aankoop uit, of kiezen voor een goedkopere, tweedehands auto. Ook zijn er mensen die via hun werkgever een auto kunnen leasen. Zij hoeven natuurlijk geen geld te lenen voor een auto.

Voor de aanschaf van een nieuwe auto echter, moet het overgrote deel van de mensen gebruik maken van een gehele of gedeeltelijke financiering. Overigens zijn het niet alleen particulieren die lenen voor een auto. Ook veel ondernemers kiezen ervoor om een auto te kopen op afbetaling.

akrediet Auto lening banner

Hoeveel mensen lenen voor een auto? Een auto is het populairste doel voor een lening!

Is geld lenen voor een auto verstandig?

Of het lenen van een grote som geld voor welke aankoop dan ook verstandig is, hangt af van een aantal omstandigheden. Omdat een auto een beperkte levensduur heeft en je hem misschien al na een paar jaar weer wilt verkopen, moet je goed nadenken over de looptijd van een eventuele lening. Verder moet je je auto goed verzekeren tegen diefstal en ongevallen, want anders zit je in het ergste geval met veel financiële schade. Tenslotte moet je natuurlijk ook elke maand de lasten kunnen opbrengen. Hier vind je nog meer tips over of geld lenen voor een auto verstandig is.

saldodipje banner

Lening auto vergelijken

Als je op zoek gaat naar een financiering voor je auto, moet je goed weten waar je naar zoekt. Hoeveel mensen lenen voor een auto en sluiten de verkeerde lening af, of vergeten om de auto goed te verzekeren?

Mensen die lenen voor een auto kiezen vaak voor een persoonlijke lening, omdat je dan een vast bedrag per maand betaalt. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Een doorlopend krediet is flexibeler, maar omdat een autolening om een vast bedrag gaat, is dat vaak niet nodig. Twijfel je nog, vergelijk dan een aantal aanbieders zoals A-Krediet, Geldshop voordat je een autolening afsluit. Zo vind je de financiering die het best bij je past.
geld lenen kost geld

DNKM banner
error: Content is protected !!