Leningen vergelijken

geld lenen kost geld

Leningen vergelijken doe je tegenwoordig eenvoudig via internet. Er zijn verschillende “leningen vergelijken websites”. Op dergelijke websites vind je een module die het mogelijk maakt om eenvoudig, gratis en snel leningen te vergelijken. Een goede website op dit gebied is Leningen.nl. Een andere bekendere website is Independer. Via deze websites kun je onafhankelijk leningen vergelijken.
Dat er sprake is van een onafhankelijk advies is van groot belang, want je wilt natuurlijk niet dat bepaalde geldverstrekkers voorrang krijgen in het resultatenoverzicht. Een onafhankelijk overzicht zorgt ervoor dat je geld leent bij de bank met de laagste rente en laagste lening kosten.
leningen vergelijken

Leningen vergelijken: kies voor een laag rentepercentage?

Als je leningen vergelijken gaat, kijken veel mensen ten onrechte als eerste naar het rentepercentage. Hoe lager dit rentepercentage, hoe goedkoper de lening is. Maar is dat ook zo? Is een lening met een rentepercentage van 6,5% gunstiger dan één met een rente van 7%? Er zijn meer factoren die de kosten van de lening bepalen.

Het is handig om ook naar de looptijd van een lening te kijken. Deze varieert vaak van 24 maanden tot 120 maanden. Probeer een lening namelijk zo snel mogelijk af te lossen. Hoe langer je over het afbetalen van de lening doet, des te duurder de lening is. Een snelle aflossing is dan ook gunstig, niet alleen omdat je goedkoper uit bent maar ook omdat het prettig is als je geen lopende leningen meer hebt.

DNKM banner

Naast looptijd en rentepercentage is het ook prettig als boetevrij extra aflossen mogelijk is. Stel u heeft een meevaller dan kunt u zonder extra kosten van uw lening af. Deze optie zou handig zijn geweest voor veel mensen om zonder extra kosten een oude dure lening over te sluiten.
Het is dus niet alleen het rentepercentage wat de kosten van een lening bepaalt.

Lening aanvragen

Je weet nu hoe je leningen vergelijken kunt. Heb je eenmaal een lening gevonden die goedkoop is? Dan kun je besluiten de lening aan te vragen. Dit doe je eenvoudig via internet. Als er sprake is van een vergelijkingssite dan vul je op de betreffende site het formulier in.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de website van de geldverstrekker te openen en je aanvraag direct bij de aanbieder in te dienen. Na je aanvraag is het een kwestie van wachten. Het is namelijk niet zeker dat je ook daadwerkelijk geld mag lenen. De aanbieder zal nagaan wie je bent en of je momenteel ook bekend bent bij het BKR. Als er sprake is van een negatieve BKR codering wordt je aanvraag waarschijnlijk afgewezen.

saldodipje banner

Kwaliteitscijfer kredietaanbieder

Ga je leningen vergelijken, kijk dan niet alleen naar de hoogte van het rentepercentage. Ook het kwaliteitscijfer van de aanbieder is interessant. Dit cijfer geeft aan of een aanbieder snel de telefoon opneemt, de communicatie goed is, het aanvraagformulier goed werkt etc. Aanbieders met een laag kwaliteitscijfer kun je beter overslaan. Het meest ideale is een lening aanbieder met een hoog kwaliteitscijfer, een laag rentepercentage en boetevrij extra aflossen.

Wees verstandig met leningen vergelijken

Ga je leningen vergelijken wees dan verstandig. Sluit niet te snel een lening af bij een bepaalde aanbieder. Het zou namelijk jammer zijn als je teveel moet betalen voor je lening. Door goed te vergelijken kun je de beste aanbieder vinden. Als je aanvraag eenmaal goedgekeurd is wordt het geld overgemaakt naar je rekening. Dit duurt meestal niet langer dan enkele werkdagen. Zodra het geld binnen is, wordt de lening actief.

error: Content is protected !!