Autolening met slottermijn

geld lenen kost geld

Een auto is een dure aankoop die veelal een flinke hap uit je budget neemt. Daar krijg je wel een hoop voor terug, dus veelal is het een aankoop die mensen de moeite waard vinden. Echter is het niet altijd zo dat je in één keer het hele aankoopbedrag van de auto kunt betalen. In dat geval kan je kan je kiezen voor een lening. Je kan dan een lening afsluiten voor het hele bedrag of kiezen voor een autolening met slottermijn.
wat is een autolening met slottermijn

Wat is een autolening met slottermijn?

Een autolening met slottermijn, ook wel bekend als een financial lease, is een lening waarbij je een gedeelte van het aankoopbedrag later betaalt. Dit is de restsom van de lening, het restant dat je betaalt als slottermijn. Over deze slottermijn betaal je ook rente.
Het is dus een lening in elke zin van het woord. Aan het einde van de looptijd van de lening betaal je deze slottermijn. Omdat je de lening nog niet hebt afbetaald, ben je pas de eigenaar van de auto wanneer je ook deze slottermijn hebt betaald.

Voordeel lening met slottermijn

Het voordeel van een lening met slottermijn is dat de maandlasten lager zijn, immers je betaald maar aflossing over een lager deel van het aankoopbedrag. Het nadeel van een autolening met slottermijn is dat je aan het eind van de looptijd, vaak na 3 of 5 jaar, nog een verrassing krijgt in de vorm van een laatste aflossing van de lening. Dit kan een behoorlijk bedrag zijn, vaak een derde van de aankoopprijs.
Wat sommige mensen op dat moment doen, is de auto inruilen, de slottermijn aflossen met de opbrengst en weer een nieuwe autolening met slottermijn afsluiten.

DNKM banner

Auto kopen met slottermijn

In feite is een auto kopen met slottermijn een soort van huurkoop. Immers je bent pas de eigenaar wanneer je de laatste termijn hebt afbetaalt. Veelal kun je online uitrekenen hoeveel een dergelijke autolening je zal kosten, zodat je al van tevoren weet wat de kosten zullen zijn. Wanneer je over een vast inkomen beschikt, is een dergelijke aankoop dus prima te doen. Mits je ervoor zorgt dat je geld opzij legt voor de slottermijn!

Autolening vergelijken, voordelig geld lenen voor de auto!

saldodipje banner
leningennl 320 banner

Is geld lenen voor een auto verstandig?

Of het afsluiten van een lening voor het kopen van een auto verstandig is, is afhankelijk van jouw situatie. Het is daarom slim om vooraf alvast de kosten te berekenen, zodat je ongeveer weet waar je aan vast zit. Daarnaast is het van belang om goed de voorwaarden te lezen van de aanbieders van de autolening met slottermijn.
Is de rente te hoog, dan is het waarschijnlijk eerder de moeite waard om te kiezen voor een persoonlijke lening.

Let op dat je pas eigenaar van jouw auto bent wanneer je de autolening met slottermijn hebt afbetaald. Let dus goed op de einddatum en zorg dat je de laatste aflossingstermijn klaar hebt liggen.
Een andere tips is om jouw auto goed te verzekeren, zodat in het geval van total loss rijden van de auto, de verzekering alsnog uitkeert en je niet met een schuld achterblijft.

error: Content is protected !!