Auto leasen of geld lenen?

Een nieuwe auto is een flinke aankoop. De meeste mensen hebben daarom ook niet het hele aankoopbedrag ineens tot hun beschikking. Om voldoende geld bij elkaar te krijgen kun je natuurlijk sparen, maar een auto financieren kan ook op andere manieren. Je kunt de auto leasen of geld lenen om deze te bekostigen. Een auto leasen kan op verschillende manieren, namelijk middels een privé leasen autolening of via financial lease. Wil je een auto financieren dan heb je dus verschillende mogelijkheden. Hieronder lees je hoe al deze opties in zijn werk gaan.
auto leasen of kopen prive

Geld lenen voor auto

Om een wagen te kopen kun je een persoonlijke lening afsluiten of een doorlopend krediet. Soms kom je ook de term autolening tegen. Met een lening moet je de autokosten zelf betalen. Bij geld lenen voor auto komt deze meteen op jouw naam te staan en is deze meteen helemaal van jou.

Met de lening doe je dus een aankoop, in tegenstelling tot bij leasen. Dat is namelijk een vorm van huren. Een product wordt voor een bepaalde periode aan jou beschikbaar gesteld tegen een vaste prijs. Het product blijft eigendom van de leasemaatschappij. Bij een lening auto los je maandelijks een bedrag af op je lening. Daarnaast betaal je rente over je lening auto. De goedkoopste autolening vind je door verschillende kredietverstrekkers te vergelijken.

akrediet Auto lening banner

Soorten leningen

Zoals gezegd zijn er de persoonlijke lening en het flexibel krediet. Bij een persoonlijke lening wordt vooraf vastgelegd welk bedrag je leent, met welke looptijd en tegen welke rente. Je weet precies wat je betaalt. Elke maand los je af tot het leenbedrag nul is.

Een doorlopend krediet is flexibeler. Je spreekt dan een kredietlimiet af en daarbinnen kun je naar eigen behoefte geld opnemen en aflossen. Ook kun je een afgelost bedrag weer opnieuw opnemen. Je betaalt een vast bedrag per maand voor rente en soms voor aflossen. Nadeel van deze leenvorm bij een auto financieren is dat de lening zelf discipline vergt omdat je nog aan het afbetalen kunt zijn als de auto al is afgeschreven.

DNKM banner

Wat voor jou de goedkoopste autolening is, hangt af van je precieze wensen. Om de goedkoopste autolening te vinden kun je het beste een financiële vergelijkingswebsite raadplegen zoals leningen.nl

Auto leasen of toch liever geld lenen? Informeer je goed, je gaat een langlopend contract aan met een lease maatschappij! Nu kan je het betalen, maar wat vind je van de leasetermijn over 3 jaar?

Privé auto leasen of autolening?

Als je een auto financieren niet wilt doen met een lening auto, dan kun je kiezen voor auto leasen. De eerste vorm hiervan is privé lease ook wel private lease genoemd. Je kunt dit zien als huren over een langere tijd, bijvoorbeeld enkele jaren. Hiervoor betaal je een vast bedrag per maand.

saldodipje banner

Daarnaast betaal je de kosten voor de wegenbelasting en de benzine. Eventuele reparatiekosten en kosten voor onderhoud en de verzekering worden door het leasebedrijf op zich genomen. Na de afgesproken periode lever je de wagen weer in. Met deze optie rijd je altijd in een nieuwe wagen.

Financial lease

Financial lease is in feite een auto op afbetaling kopen. De leasemaatschappij financiert je aankoop. Tijdens de leaseperiode los je het bedrag van de aankoop af in gelijke delen. Als je aan het einde van de leaseperiode alle afgesproken termijnen hebt afgelost, dan is de wagen van jou. Dat is het voordeel van een auto op afbetaling. Echter, in tegenstelling tot bij privé lease zijn de kosten voor het onderhoud en de afschrijving voor jouw rekening.

DNKM banner
error: Content is protected !!