Is geld lenen voor een auto verstandig?

Het beste is natuurlijk om de aanschaf van een nieuwe auto helemaal uit je eigen zak te betalen. Jammer genoeg is dit maar voor weinig mensen weggelegd. Dan klinkt een nieuwe auto kopen op krediet aanlokkelijk. Maar is geld lenen voor een auto verstandig, of is het toch beter om door te sparen of voor tweedehands te gaan? Hier zetten we de voor- en nadelen uiteen van de aanschaf van een auto met geleend geld en vertellen we waar je op moet letten.

Is geld lenen voor een auto verstandig? Met deze tips voorkom je problemen!

leningennl 320 banner

Auto financieren of niet?

Stel, je wilt toch een nieuwe auto kopen maar wilt of kunt deze niet met eigen middelen betalen. Waar moet je dan op letten bij het zoeken naar een passende financiering, want alleen zo is geld lenen voor een auto verstandig!

  1. Kijk naar de levensduur van je auto en pas de looptijd van de lening daarop aan. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je auto nog aan het aflossen bent als deze al tot oud ijzer is verwerkt.
  2. Zorg voor een goede verzekering. Je verzekering moet in ieder geval verlies bij diefstal dekken, want als je auto gestolen wordt en de verzekering keert niet uit, heb je én geen auto, én je moet nog een flinke lening aflossen.
  3. Het is ook zeker aan te raden je auto niet alleen WA, maar ook allrisk te verzekeren. Zo voorkom je een fikse financiële strop als je zelf schade aan de auto veroorzaakt.

Misschien wel de allerbelangrijkste tip is om nooit een lening af te sluiten als je nu al niet zeker weet dat je deze kunt betalen. Niet alleen nu maar ook volgend jaar. Want een auto financieren doe je vaak voor langere periode, dat geldt ook voor een auto leasen wat tegenwoordig erg populair is.
geld lenen voor een auto verstandig

Auto kopen van spaargeld

Het kan natuurlijk zijn dat je wel genoeg spaargeld hebt om een auto mee te kopen. Toch hoeft dit niet altijd de beste keuze te zijn. Als je te veel spaargeld in je auto investeert, kun je er eventuele andere spaardoelen niet mee bekostigen. Bovendien is het aan te raden altijd een buffer te hebben op je spaarrekening voor onvoorziene, grote uitgaven. Je kunt echter wel een deel van de auto zelf betalen. Zo maak je de financiering weer wat goedkoper. Je kunt zelf het beste bepalen hoeveel geld je uit eigen zak kunt investeren.

Financiering auto vergelijken

Het kan verleidelijk zijn om voor een doorlopend krediet te kiezen, omdat je dan flexibel kunt aflossen. Je betaalt echter wel rente en als je auto alweer verkocht of afgeschreven is, zit je misschien nog met de schuld.

Voor veel mensen is een persoonlijke lening, waarbij je elke maand een vast bedrag moet aflossen, een betere keuze. Om geld lenen voor een auto verstandig aan te pakken, vergelijk je het beste verschillende aanbieders. Wil je snel weten waar je aan toe bent, raden wij je de volgende aanbieders aan:

saldodipje banner

Hier kun je eenvoudig alles online regelen tegen scherpe tarieven.

geld lenen kost geld

DNKM banner
error: Content is protected !!