Autolening vergelijken, voordelig geld lenen auto

geld lenen kost geld

Autolening vergelijken kan u veel voordeel opleveren. Direct een autolening afsluiten bij de dealer zonder eerst bij andere aanbieders te vergelijken is niet verstandig. Een auto of motor kopen is emotie en bij een lening afsluiten is emotie nou niet echt een goede raadgever.

Maar u weet hoe dat gaat. Bij toeval ziet u een mooie auto omdat u toevallig bij de dealer of autoverkoper bent voor een onderhoudsbeurt van uw auto of motor. U was niet van plan om een auto te kopen maar de autoverkoper doet u gelijk een passend voorstel. Echter het ontbreekt u aan de middelen om deze auto aan te schaffen. Uw eigen auto doet het nog prima maar is al aardig wat jaartjes oud en eigenlijk aan vervanging toe. Als u zelf niet genoeg spaargeld heeft dan kunt u een speciale autolening afsluiten waardoor uw droom werkelijkheid wordt. Het is echter verstandig om uw emotie opzij te zetten om eerst de autolening vergelijken bij verschillende aanbieders.
geld lenen voor auto

Autolening: Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Wilt u een autofinanciering afsluiten dan heeft u de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening is vaak de beste keus omdat een auto niet een heel leven meegaat. Een persoonlijke lening heeft een vaste looptijd en bij een doorlopend krediet kunt u de afgeloste bedragen weer opnieuw opnemen.
Er zijn nog meer verschillen tussen deze twee kredietvormen, zoals het rentetarief die bij een persoonlijke lening vast is en bij een doorlopend krediet variabel.

DNKM banner

Als u een auto heeft gekocht en betaald met een autolening dan is het verstandig om gelijk een autoverzekering af te sluiten. Het zal u maar gebeuren dat hij direct wordt gestolen of dat u schade rijdt. Auto weg, maar de autofinanciering heeft u nog steeds.
Een autoverzekering afsluiten die ook diefstal dekt is aan te raden en vaak verplicht bij een autolening.
leningennl 320 banner

Autolening vergelijken, de mogelijkheden!

Gaat u een autolening vergelijken kijk dan niet alleen naar het rentepercentage maar ook naar de voorwaarden van de autolening.
Een lening versneld en boetevrij aflossen kan voordelig zijn. Zeker als u een financiƫle meevaller heeft gehad kunt u daarmee uw auto lening aflossen. Een doorlopend krediet heeft deze mogelijkheid maar vraagt wel discipline omdat u vrij bent het leenbedrag ook weer op te nemen.

Zo kan het ook voorkomen dat een kredietverstrekker als eis heeft dat u een all-risk verzekering afsluit, terwijl een andere aanbieder deze eis niet heeft. Een all-risk verzekering afsluiten is overigens geen slecht idee bij het afsluiten van een autolening. Kijk dus goed naar de voorwaarden als u de mogelijkheden voor een autolening gaat vergelijken.

leningennl 320 banner

Gratis offertes om autoleningen te vergelijken

Enkele aanbieders waar u tegen een lage rente uw auto kunt financieren tegen betere voorwaarden dan bij de auto dealer zijn:

Autofinanciering met slottermijn

Een andere mogelijkheid voor een auto lening is een financiering met slottermijn. U kiest dan voor een persoonlijke lening en u spreekt een bedrag af wat u niet aflost.

saldodipje banner

Deze lening is handig als u van plan bet om aan het einde van de looptijd een andere auto of motor te kopen. De restwaarde of slottermijn van de lening wordt afgelost met de inruil van uw auto of motor. Mocht u geen andere auto willen kopen dan kunt u de slottermijn ook in een keer aflossen door het bedrag over te maken.
autofinanciering slottermijn
Een goed voorbeeld van een auto of motorlening met slottermijn is BMW 3asy Ride. Deze financiering bestaat uit een aanbetaling, een aflossingsperiode en een slottermijn.

Zo ziet u dat er verschillende manieren zijn om een lening af te sluiten voor uw droomwagen! Een autolening vergelijken kan zeker voordelig zijn.

error: Content is protected !!