Motorlening: lenen voor de aanschaf van een motor

geld lenen kost geld

Het zal u maar gebeuren: u loopt bij uw favoriete motordealer naar binnen en u ziet de prachtigste motoren staan. U zou hier maar al te graag op rijden. Wanneer u het prijskaartje omdraait valt deze droom echter in duigen, de prijs is te hoog en u kunt het geld op dit moment niet bij elkaar krijgen. In zo’n geval kan een motorlening, een lening speciaal voor de aanschaf van een motor, uitkomst bieden.
motorlening aflsuiten

Motorlening bij de dealer?

Een optie waar veel mensen aan denken en die snel aan u wordt voorgelegd, is het afsluiten van een lening bij de motorhandelaar. Dit is echter geen goed idee. Waarom niet, zult u zich afvragen. Een motorlening bij de dealer is duur, veel te duur. U betaalt vaak een hogere rente, de lening is minder flexibel en dus hogere kosten. Een van deze bekende financieringen bij de dealer is bijvoorbeeld numotorrijden.nl. Ik zeg niet doen, ga eerst zelf op onderzoek uit, want vergelijken loont en kan makkelijk online.

Motor financieren: Geld lenen voor een motor

Het is beter om de aankoop van de motor en het afsluiten van de lening gescheiden te houden. Bepaal zelf waar u de motorlening afsluit en ga leningen vergelijken. Hierdoor zorgt u voor een flexibelere lening, lagere rente en dus lagere kosten voor uw motor financiering.
Hieronder vind je enkele bekende en minder bekende kredietaanbieders waar u veilig een motorlening afsluiten kunt:

U sluit de lening bij de dealer namelijk af op basis van emotie, u wilt nu de motor hebben. Het is echter beter om in alle rust de beslissing te nemen.

Een motor kopen is vaak emotie, geld lenen is dat niet en dat doet u met uw verstand. Sluit daarom niet zomaar een motorlening bij de dealer af, maar neem de tijd om te bekijken wat de beste optie is voor u. De motor staat er morgen ook nog. Sluit bijvoorbeeld geen lening af die langer loopt dan dat u de motor in uw bezit heeft. Kies daarom altijd voor een motorlening die u versneld boetevrij mag aflossen!

DNKM banner

Lenen voor een motor: Financial lease

Een andere optie om de motor te financieren is met Financial lease, een voorbeeld daarvan is BMW 3easyride. Het gaat hier over een lening met een zelf te kiezen aanbetaling, een slottermijn en een vaste looptijd. Dit wil zeggen dat er een vast maandbedrag geldt. U wordt pas de eigenaar na het betalen van de slottermijn. Het voordeel hiervan is het lage maandbedrag, maar de verassing komt aan het eind als u de slottermijn moet betalen.

saldodipje banner

Het is belangrijk dat u bij een motorlening denkt aan slim lenen. Weet goed wat het beste bij u past, want verstandig lenen doet u niet alleen door zomaar ja te zeggen.
Er komt ook de nodige voorbereiding bij kijken. Wat zijn de kosten van de motor? Hoeveel moet u financieren? Wat is de rente? Wanneer moet u het geld terugbetalen?

Genoeg vragen om uit te zoeken en vervolgens een keuze te maken wat het beste bij u past. Een motorlening sluit u namelijk niet zomaar af, dit doet u verantwoord en op uw gemak. Geduld is belangrijk ook al wilt u de motor direct hebben. Eerst bekijken wat de kosten zijn van slim lenen. Financial lease kan een goed alternatief zijn voor een motorlening, maar eerst berekenen, aanbieders vergelijken en dan verantwoord een keuze maken welke motorlening het beste bij uw situatie past.

error: Content is protected !!