Waar moet je op letten bij leningen vergelijken?

geld lenen kost geld

Leningen vergelijken doe je als je op zoek bent naar een lening. Immers je gaat niet over een nacht ijs en wilt de beste en goedkoopste aanbieder. Maar waar let je dan precies op als je leningen gaat vergelijken? We geven je er graag meer informatie over.

leningen vergelijken

Leningen vergelijken, de aandachtspunten

Geld lenen doe je niet zomaar, je hebt het geld nu nodig, maar je wilt ook weer zo snel mogelijk van de schulden (de geldlening) af zijn. Daarom is het goed om je voor te bereiden bij het kiezen van de juiste lening. Enkele vragen die in je op kunnen komen zijn:

  • Waar ga je het geld lenen?
  • Hoeveel wil je lenen en wat zijn de kosten?
  • Waarom ga je geld lenen? Is sparen geen optie?
  • Hoe snel kun je het geld op je rekening krijgen?
  • Wanneer moet je het geld terug betalen?
  • Wat zijn de voorwaarden?
  • Mag je eerder aflossen of moet je dan een boete betalen?

Probeer een antwoord te krijgen op deze vragen. Hoe beter je bent voorbereid, hoe beter je een aanbieder kunt kiezen, die een lening aan je kan verstrekken waar je achter staat.

De rente is een belangrijk aandachtspunt. Staat deze rente vast of is het een variabele rente? Mag je zelf weten wanneer je aflost of doe je dat door iedere maand een vast bedrag te betalen en hoeveel maanden is dat dan? Goed om daar eens naar te kijken en te ontdekken wat de kosten zijn als je geld gaat lenen. Een ander aspect waar je zeker naar moet kijken is het kosteloos vervroegd aflossen, het boetevrij aflossen dus. Kan dat en zo ja binnen welke termijn?

DNKM banner

leningen vergelijken, enkele tips

Als je leningen vergelijken wilt, zorg dan dat je wel dezelfde soort leningen met elkaar vergelijkt. Daarmee bedoel ik dan de hoogte van het leenbedrag. Door verschillende leenbedragen te vergelijken kan de rente hoger of lager zijn en dat zou zorgen voor een oneerlijke vergelijking. Want als je meer leent dan betaal je vaak minder rente.

Hoe snel heb je het geld nodig? Wil je het morgen al op je rekening hebben en gaat het om een klein geld bedrag? Kies dan niet voor een persoonlijke lening of kopen op afbetaling. De beste optie is dan een minilening. Dit is een lening tot ongeveer €800 en heeft als kenmerk dat je hem snel kunt aanvragen. De bekendste aanbieder is Saldodipje.

Probeer door het vergelijken van leningen en het aanvragen van meerdere offertes de kosten zo laag mogelijk te houden. Online zijn er meerdere websites te vinden waar je terecht kunt om leningen te vergelijken. Op onze website kan je de rente van aanbieders vergelijken en direct een offerte voor een lening aanvragen.

saldodipje banner

Steeds meer mensen willen geld lenen, maar realiseren zich niet altijd dat geld lenen altijd geld kost. Als sparen geen optie is, kijk dan goed wat de kosten zijn van de nieuwe lening. Vraag altijd meerdere offertes aan en kijk verder dan je eigen vertrouwde bank. Door leningen vergelijken kan je kosten besparen en weet je beter waar je aan toe bent.

Misschien een open deur, maar zorg dat je altijd netjes op tijd de aflossing betaalt. Te laat betalen kan er namelijk voor zorgen dat je een boete moet betalen, of nog erger, zorgt voor een negatieve BKR registratie. Leen daarom alleen geld als je geen moeite hebt om de lening weer af te betalen volgens de regels van de aanbieder.
geld-lenen-kost-geld

error: Content is protected !!