Gratis lenen met 0% rente bij DUO

Vanaf 2017 kunnen studenten lenen met 0% rente. In 2016 was dit nog 0,01%, ook niet verkeerd. Maar vanaf 2017 kunnen studenten dus gratis lenen bij DUO met 0% rente. Geld lenen kost nu dus geen geld. DUO staat voor Dienst Uitvoering Onderwijs en is kort gezegd de instantie waar je als student aanklopt voor een studiefinanciering of studielening. DUO regelt ook aanvullende beurzen, reiskostenvergoedingen zoals de OV-jaarkaart en andere leningen en tegemoetkomingen.

saldodipje 728 banner

Geld lenen bij DUO

Wil je geld lenen bij DUO? Dit hoeft geen probleem te zijn. Stel je woont als student op jezelf en je huurt een kamer. Je moet dan je vaste lasten betalen. Naast je studie heb je niet altijd tijd om zelf een baan te nemen en daarom zul je dus op een andere manier aan geld moeten komen.

Soms is geld lenen bij DUO dan een optie. Maar houdt er rekening mee wanneer je bijvoorbeeld het maximale bedrag gaat lenen, je ook alles weer terug moet betalen. Iedere euro die je gaat lenen bij DUO moet je ook terugbetalen op een enkele uitzondering na. Want het kan zijn dat je in aanmerking komt dat een deel van je studielening wordt kwijtgescholden.gratis lenen met 0% rente

Het wordt vanaf 2017 mogelijk om gratis te lenen met 0% rente. Je hoeft dus geen rente meer te betalen over je studieschuld. Als je dit jaar zou stoppen met studeren, dan mag je de komende vijf jaar denken aan 0% rente om je lening terug te betalen. Het is de eerste keer dat dit gaat gebeuren!

De reden dat er geen rente meer betaald hoeft te worden is, omdat de Nederlandse staat heel goedkoop kan lenen. Vergelijk dat eens met jaren geleden. In 2002 betaalde je nog 4,03% rente over het bedrag dat je had geleend. Dat is dus een enorm groot verschil. Studenten zijn nu dan ook blij dat ze geen rente meer hoeven te betalen als ze geld lenen bij DUO.

saldodipje banner

Gratis lenen kan het echt?

Duo zou het rentepercentage voor de komende vijf jaar pas in december bekend maken. Maar het is nu toch al eerder bekend geworden dat het rentepercentage in 2017 naar 0% gaat. Dit wil dus eigenlijk zeggen dat gratis lenen mogelijk wordt gemaakt. Het voordeel wordt om te beginnen ervaren door studenten die dit jaar stoppen met studeren. Ook wanneer je als student al aan het aflossen bent, profiteer je van dit voordeel.

Het is wel goed om even aandacht te besteden aan het volgende. Het Nibud en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) waarschuwen als je geld gaat lenen. Want je kunt nu wel gemakkelijk en gratis lenen met 0% rente bij DUO, maar het geld dat je leent moet je uiteindelijk wel terug (kunnen) betalen! Leen daarom alleen wanneer het niet anders kan en zorg dat je niet meer gaat lenen dan je echt nodig hebt!

DNKM banner
error: Content is protected !!