Dankzij lage rente is geld lenen goedkoop

Door de historisch lage rentestanden wordt direct geld lenen goedkoop. Hoe ontwikkelt de actuele rente zich in 2016 en hoe kunt u daarvan profiteren?

Direct geld lenen is aantrekkelijk

Vanwege de economische crisis heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de afgelopen jaren de rentetarieven verlaagd. Banken kunnen hierdoor goedkoop geld lenen bij de ECB om uit te lenen. Op deze manier wil de ECB lenen aantrekkelijk maken en geld uitgeven binnen Europa stimuleren.
lage rentestanden geld lenen goedkoop

Goedkoop geld dankzij lage rentetarieven

Door het rentebeleid van de centrale bank is geld lenen de laatste jaren steeds goedkoper geworden. Niet alleen de actuele rente voor een consumptief krediet is historisch laag, ook een hypotheek was nog nooit zo goedkoop.

De ontwikkeling hypotheekrente laat nog steeds een dalende trend zien. Hetzelfde geldt (helaas) ook voor de spaarrente. De rente op een spaarrekening is nog nooit zo laag geweest. Als we de nieuwsberichten moeten geloven moeten we binnenkort zelfs gaan betalen om geld op een spaarrekening te zetten. De zogenaamde negatieve spaarrente.

DNKM banner

Sinds 2011 is de actuele rente gedaald

Uit onderzoek van MoneyView blijkt dat de actuele rente voor een doorlopend krediet en een persoonlijke lening sinds 2011 is gedaald. Van het hoogtepunt (net boven) 11%, is de gemiddelde kredietrente tot onder de 7% gedaald. Let op: dit is een gemiddeld tarief. De laagste leenrente voor een persoonlijke lening is op dit moment 3,9% (7-3-2019) bij een bedrag van €25.000

Prognose rentestanden

We verwachten dat rentestanden voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet in 2016 op het huidige lage niveau blijft. De ECB heeft de crisismaatregelen verlengd tot 2017. Daarbij is de inflatie in de Eurozone nog lang niet op het gewenste niveau van bijna 2%. Consumenten kunnen dus nog een tijd van de lage rentestanden profiteren. Overigens geldt dit ook voor de hypotheekrente ontwikkeling.

saldodipje banner

Profiteren van de lage rentestanden

Wie nu een consumptief krediet afsluit ontvangt uiteraard de lage leenrente van dit moment. Maar er zijn meer manieren om van de lage rentestanden te profiteren:

  • Oude lening(en) oversluiten: voor een consumptief krediet dat al een tijdje loopt betaalt u vaak te veel. Deze kunt u oversluiten naar de huidige lage rentetarieven.
  • Een verbouwing voordelig financieren: de huidige hypotheekrente ontwikkeling biedt de mogelijkheid een verbouwing voordelig te financieren, inclusief renteaftrek.
  • Dure leningen oversluiten: een uitstaand saldo bij een creditcard maatschappij of postorder bedrijf zijn voorbeelden van dure leningen. Ook de zogenaamde ‘flitskredieten’ met een korte looptijd staan bekend om hun hoge rentetarieven.
  • Rood staan voorkomen: rood staan is een dure vorm van lenen. Probeer dit te voorkomen.

online lening findio

DNKM banner
error: Content is protected !!