De laagste rente van een persoonlijke lening

geld lenen kost geld

Voordat je een lening afsluit, is het fijn om te weten hoe hoog de rente van een persoonlijke lening ongeveer zou moeten zijn. Zo weet je zeker dat je te maken hebt met een eerlijke partij en een goede deal. Natuurlijk is de rente niet de enige factor die van belang is bij het vergelijken van leningen. Kijk ook naar de looptijd, de hoogte van de boete bij vervroegd aflossen en dat soort zaken.
laagste rente van een persoonlijke lening
De rente van een persoonlijke lening kan sterk verschillen bij aanbieders. We zien bijvoorbeeld dat de rente over een lening van €15.000 varieert tussen 4,4% en 8,3%. Dit heeft ook te maken met andere factoren. Bijvoorbeeld bij de kredietverstrekkers voor kleine bedragen, zoals ferratum, hebben we te maken met een hoog rentebedrag, maar een korte looptijd. Doordat de looptijd kort is betaal je maar één of twee keer rente en ben je uiteindelijk goedkoper uit. Hoe langer de looptijd, hoe duurder de lening uiteindelijk is.

DNKM banner

Vaak wordt een balans gezocht tussen looptijd en hoogte van rente. Zo bepalen verschillende bedrijven de hoogte van hun rente. De wettelijke maximale hoogte van een rente is 15%. Wanneer je die grens aanraakt, kan je er bijna zeker van zijn dat er goedkopere leningen te vinden zijn. In de praktijk loopt rente meestal op tot zo’n 10%.

Rente van een persoonlijke lening vergelijken

Op slim-lenen.nl kan je eenvoudig de rente van verschillende persoonlijke leningen vergelijken. Hier vul je het te lenen bedrag, de looptijd en de soort lening in en de tool zoekt op het internet allerlei verschillende kredietverstrekkers. Je krijgt een lijst te zien met verschillende minimale en maximale rentes van verschillende aanbieders. Het kan zo zijn dat jouw leningverstrekker hier niet tussen staat, maar je krijgt wel een duidelijk beeld of jij een goedkopere of een duurdere lening hebt.

Het is dus altijd handig om even te controleren hoe hoog de rente gemiddeld zo’n beetje is bij jouw lening, voordat je een nieuwe lening afsluit. Zo weet je precies aan welke rente percentages je kan denken.

leningennl 320 banner

Goedkoopste persoonlijke lening

De goedkoopste persoonlijke lening is er één waarbij de rente laag is en de looptijd niet te lang. Het is hierbij wel van belang dat je op redelijk korte termijn de lening kan afbetalen. Wanneer dit simpelweg niet mogelijk is, zal je moeten gaan voor een langere looptijd en uiteindelijk iets meer geld kwijt zijn.

saldodipje banner

De laagste rente die we vinden bij persoonlijke leningen is zo’n 4,1%. Wanneer je te maken hebt met deze rente, mag je spreken van een zeer goede afspraak. Leningen bij banken zijn meestal iets duurder, maar dan heb je wel te maken met een betrouwbare partij. Ga dus even na wat voor jou het belangrijkste is bij het afsluiten van de lening, en hoe je de kosten gering kan houden.

Persoonlijke lening aanvragen

Het aanvragen van een lening is gemakkelijk. Vergelijk verschillende aanbieders, kies er één die jou voordelig lijkt en bezoek de website van de kredietverstrekker. Een lening aanvragen doe je online en is meestal binnen 10 minuten gebeurd. Je wacht dan even op een eventuele BKR-controle en hoort dan meestal binnen een week of je lening is goedgekeurd. Wanneer je Peer-to-peer leent, via bijvoorbeeld Lendico, ontwijk je deze controle. Soms wordt het volledige bedrag van je lening dezelfde dag nog uitbetaald.
online lening findio

error: Content is protected !!