Consumptief krediet

De wereld van vandaag is een wereld waar je niet ver komt als je geen geld hebt. We leven nu eenmaal in een consumptiemaatschappij waar van alles te koop is. Maar met een consumptiemaatschappij komt echter ook de hunkering naar meer en zeker wanneer het ons zo makkelijk gemaakt wordt. Met een consumptief krediet wordt geprobeerd om je over te halen om die honger naar meer te stillen. De banken willen je daar maar al te graag bij helpen.

Wat is consumptief krediet?

Zoals je misschien wel zult weten zijn er allerlei verschillende vormen van leningen die je af kunt sluiten. Zo zijn er natuurlijk de leningen voor een woning, maar er zijn ook leningen die precies ontwikkeld zijn voor het aanschaffen van goederen met een beperkte houdbaarheid. De kredietvormen die hiervoor worden gebruikt staan in het bankwezen ook wel bekend als consumptief krediet.

Consumptief krediet is de bankterm die wordt gebruikt voor de aanschaf van goederen met beperkte houdbaarheid. Er zijn een aantal belangrijke en veelvoorkomende varianten op het consumptief krediet, waarvan we er een paar in deze tekst zullen bespreken. De artikelen/producten die vaak met deze vorm van krediet worden gefinancierd zijn auto’s, witgoed, computers en elektronica en reizen.
consumptief krediet

Consumptief krediet voorbeeld

Een goed voorbeeld van consumptief krediet is de persoonlijke lening. Bij de persoonlijke lening wordt tegen de actuele rente een vast bedrag afgesproken wat je kunt lenen. Dit is een vorm van gemakkelijk geld lenen, alsook van snel geld lenen. Want je hebt zo’n lening vaak binnen 24 uur afgesloten Het rentepercentage staat vaak vast en het is goed te gebruiken om bijvoorbeeld een leuke inboedel van te kopen.

DNKM banner

Consumptief krediet afsluiten

Vaak gaan mensen voor een consumptief krediet naar hun eigen bank. Daar is niets mis mee, maar dat kan ook anders.
Hieronder heb ik enkele minder bekende aanbieders op een rij gezet. Vaak kunnen zij tegen betere en flexibelere voorwaarden geld lenen:

Je kunt ook kiezen om een doorlopend krediet af te sluiten. De bekendste variant van een doorlopend krediet is de creditcard. Hierbij krijg je per maand de beschikking over een specifiek bedrag dat vervolgens maandelijks afgelost moet worden bij de bank. Een eigen creditcard maakt het eveneens mogelijk om online bij webwinkels gemakkelijk inkopen te doen. Uw aankopen zijn dan ook nog eens verzekerd.

leningennl 320 banner

Kopen op afbetaling

Een andere vorm van consumptief krediet is kopen op afbetaling. Dit wil zeggen dat men op voorhand afspreekt over welke termijn een bepaald bedrag wordt afbetaald. Een bedrag afbetalen gaat gepaard met rente betalen. Hierdoor weet men dat er altijd meer betaald moet worden dan er geleend is. Het is dan ook geen onbekende term dat geld lenen altijd geld kost.

saldodipje banner

Maar om mensen over te halen toch iets te kopen zijn er dus dit soort systemen bedacht. Het kan een behoorlijk voordeel met zich mee brengen, maar het kan mensen ook in de problemen brengen. Je kunt ook denken aan AfterPay, dit is ook een vorm van kopen op afbetaling.

Let er altijd op dat je bij geld lenen kijkt wat de kosten zijn. Je betaalt altijd rente als je geld gaat lenen. Hoe hoog is de rente? Wanneer moet je het geleende bedrag (en de rente) terug hebben betaald? Zorg dat je aan de voorwaarden kunt voldoen en alleen dan kun je verantwoord een lening afsluiten. Op slim-lenen.nl kan de de rente van leningen vergelijken.

DNKM banner
error: Content is protected !!