Geldleningen vergelijken

geld lenen kost geld

Een voordeel van de economische crisis is dat geldleningen vergelijken makkelijker is geworden. Er is veel kritiek geweest op banken omdat de financiële wereld ondoorgrondelijk was. Zo hebben banken onder andere geld lenen transparanter gemaakt, mede door toedoen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat is natuurlijk prettig en het zorgt ervoor dat u precies weet waar u aan toe bent als u een geldlening gaat afsluiten. Verborgen kosten of woekerrentes behoren nu tot het verleden.

Geldleningen vergelijken

Er zijn talloze soorten geldleningen op de markt en ze kunnen onderling behoorlijk verschillen. Ga daarom altijd op voorhand geldleningen vergelijken en ga niet zomaar naar uw eigen bank. Wees niet bang om te shoppen bij andere banken en vergelijk het rentepercentage van de lening. De actuele rente is natuurlijk belangrijk wanneer u geldleningen gaat vergelijken.

Maar er zijn meer factoren die belangrijk zijn bij het afsluiten van een lening. Zo is de lengte van de periode waarover u de lening moet aflossen (de looptijd) van belang. Maar ook de hoogte van het maandelijkse termijnbedrag bepaalt of u deze extra lasten kunt dragen.
geldleningen vergelijken

Boetevrij aflossen is een belangrijke voorwaarde

Een andere belangrijke factor die ik zeker zou meenemen bij het vergelijken van leningen is of u boetevrij mag aflossen. Dit gaat niet alleen spelen als u een financiële meevaller heeft en u wilt graag van uw dure lening af. Maar ook als de actuele rente flink is gedaald zoals op dit moment het geval is. Veel huishoudens zouden maar wat graag hun dure lening oversluiten.
Voordelig lenen is dus niet altijd de beste optie, al is dit misschien op dit moment wel de meest aantrekkelijke.

Vergelijk geldleningen en shop slim

Zoals gezegd is geldleningen vergelijken een belangrijke stap in het afsluiten van een lening. Veel mensen gaan online alle banken af om informatie te verzamelen over de lening die ze nodig hebben. Er zijn echter ook websites die al het vergelijkingswerk al voor u hebben gedaan. U ook op slimlenen.nl geldleningen vergelijken om in een oogopslag te kiezen voor de voordeligste geldlening.

Als u leningen gaat vergelijken dan weet u vaak wel waar u de lening precies voor nodig heeft. Als u wilt investeren in de verbouwing van uw huis vraagt dat om hele andere bedragen en de soort geldlening dan wanneer u een nieuwe auto wilt kopen. Makkelijk geld lenen is lang niet altijd vanzelfsprekend. Zeker wanneer het om grote bedragen gaat. Mocht u op zoek zijn naar een kleine lening dan kan dit vaak makkelijker geregeld worden, zeker met een korte looptijd. Lees ons artikel over minileningen voor meer informatie.

DNKM banner

saldodipje banner

Leen slim met de volgende tips

De beste tip die ik u kan geven is om geen geld te lenen en er gewoon voor te sparen. Dit is natuurlijk een open deur en op een dergelijk advies zit u niet te wachten. Soms kan het gebeuren dat u tijdelijk even krap zit en geld nodig heeft.
U kunt met onderstaande tips geldleningen vergelijken en kiezen voor de beste lening:

  • Kies voor een aflopende krediet vorm en niet voor een doorlopend krediet.
  • Sluit een lening af met een laag rentepercentage. Houdt er wel rekening mee dat de werkelijke hoogte van het rentepercentage vaak pas in de offerte bekend wordt gemaakt. Dit komt onder andere door uw kredietwaardigheid.
  • Sluit geen lening af voor een aankoop die korter meegaat dan de looptijd van de lening.
  • Sluit nooit een lening af met ingebouwde overlijdensrisico dekking. Als deze verplicht is, kies dan voor een aparte verzekering. Dit kan u flink geld besparen.
  • Vraag vooraf wat de advieskosten zijn voor het afsluiten van de lening. Voor sommige producten geldt een provisieverbod.
  • Kies liever niet voor een klein bedrag omdat u dan vaak een hogere rente betaalt.
  • En misschien wel de belangrijkste tip. Probeer te kiezen voor de lening waarbij u boetevrij mag aflossen. U kunt dan altijd vroegtijdig weer van uw lening af.
error: Content is protected !!