Studentenlening

geld lenen kost geld

Ben je student en ben je op zoek naar extra geld? Sommige studenten denken meteen aan de studentenlening. Maar is deze lening voor studenten interessant voor jou? Wat zijn de kosten van de studentenlening? Bereid je altijd goed voor, voordat je zomaar geld gaat lenen. Geld lenen kost namelijk altijd geld!

Tegenwoordig is studeren nou niet echt goedkoper geworden. Met het nieuwe leenstelsel komen veel studenten duurder uit dan ze hadden verwacht en de discussie omtrent dit leenstelsel loopt alsmaar hoger op.
studentenlening
Om de studenten een beetje tegemoet te komen zijn er verschillende banken die een studentenlening, ook wel een lening voor studenten, hebben bedacht. Dit zijn leningen die je kunt afsluiten tegen een wat lager rentepercentage, om de student enigszins tegemoet te komen. Je kunt dus een studentenlening afsluiten, maar doe het alleen wanneer het niet anders kan. Het studentenleven is duur, maar geld lenen kost je altijd geld!

DNKM banner

De beste studentenlening

Een lening voor studenten is één van de vele soorten leningen. Je kent sommige termen vast wel, zoals het doorlopend krediet of rood staan op je rekening. Deze laatste optie wordt door veel banken aangeboden voor studenten maar is vaak duur. Studenten hebben echter behoefte aan een ander soort lening.

Zo kan je geld lenen voor de korte termijn omdat je nu even krap bij kas zit. Dit zijn leningen voor relatief kleine bedragen om de rest van de maand door te komen omdat je salaris nog niet is gestort. Kijk eens bij Ferratum als je even krap bij kas zit.

Als je geld wilt lenen voor de lange termijn dan wil je als student dat je het geld natuurlijk vrij kan besteden. Zo kun je ervoor kiezen om van je lening je studie te bekostigen. Maar je kunt het ook gebruiken om de huur van je woning te betalen.

Veel studenten zijn nu eenmaal genoodzaakt om te verhuizen. Daarbij kan een studielening het leven gemakkelijker maken. Maar denk er wel aan dat je het geleende bedrag en ook de rente terug moet betalen. In de voorwaarden staat aan welke plichten je moet voldoen. Zorg dat jij aan de voorwaarden kunt voldoen als je een studentenlening gaat afsluiten.

saldodipje 728 banner

Een goedkope studentenlening kan dat?

Een studentenlening wordt vaak in de vorm van een lineaire lening gegoten. Elke maand betaal je een stukje aflossing en rente. Daarbij neemt het maandelijkse bedrag langzaam af omdat de rente component steeds lager wordt. Dit zijn leningen die in één stuk doorlopen en niet onderbroken kunnen worden. Ze moeten netjes volgens de vooraf gestelde afspraken worden afbetaald en het rentepercentage is opvallend laag.

Het is natuurlijk mogelijk om bij een studentenlening pas te gaan afbetalen als je klaar bent met je studie. Dat is erg prettig voor de meesten, daar zij niet allemaal evenveel per maand verdienen.

saldodipje banner

Dus heb je nu geld nodig als student, dan is dit wellicht dé oplossing waar je op hebt zitten wachten. Maar ook hierbij geldt weer, kijk eerst naar de mogelijkheden, de voor- en de nadelen en de kosten. Dan pas is het verantwoord om een studentenlening af te sluiten.

Voordeel studentenlening

Een ander voordeel van de studentenlening is dat er tijdens de studie nog niet of maar een klein deel hoeft te worden afgelost. Vaak maak je met de bank een afspraak dat je deze lening na je studie op basis van je inkomen gaat afbetalen.

saldodipje banner

Bij veel banken heb je ook nog een keuze uit bijvoorbeeld een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. De keuze bepaalt namelijk hoeveel geld je ontvangt en wat de kosten zullen zijn. Bij een doorlopend krediet is de rente vaak variabel en iets hoger dan bij een persoonlijke lening. Zo zijn er nog meer verschillen waar de kredietverstrekker je alles over kan vertellen.

Zorg dat je weet hoeveel je kunt lenen en doe er je voordeel mee. Maar zorg wel dat je de lasten van de studentenlening goed aan kunt. Niet alleen nu maar ook als je klaar bent met je studie. Zodat je er geen slapeloze nachten aan overhoudt.

error: Content is protected !!