Kleine verbouwing financieren met een lening?

geld lenen kost geld

Als je jouw woning wilt verbouwen en je hebt geen eigen geld, dan denk je al snel aan het verhogen van je hypotheek. Je belt met jouw bank en dan kom je erachter dat je een taxatierapport nodig hebt en als de hypothecaire inschrijving niet hoog genoeg is moet je ook nog naar de notaris. Deze kosten lopen snel op tot meer dan €1000. Maar het kan makkelijker en sneller! Hoe? Door een kleine verbouwing te financieren met een lening.
kleine verbouwing financieren met lening

Kleine verbouwing financieren met een lening

Nou zo klein hoeft die verbouwing niet te zijn want je kan bij de online kredietverstrekkers tot €75.000 lenen tegen een rente die weliswaar wat hoger is dan de hypotheek rente. Maar de rente van een persoonlijke lening is de afgelopen jaren enorm gedaald. Betaalde je vroeger nog 7%, tegenwoordig kan je al voor 3% een lening afsluiten. En heb je extra geld over? Dan kan je boetevrij extra aflossen op de lening. Zo komt die kleine verbouwing voor bijvoorbeeld de kinderkamer op zolder of de financiering van de nieuwe tuin een stuk dichterbij.

En waarom niet gelijk de oude CV ketel vervangen en je huis verduurzamen met een warmtepomp of zonnepanelen? Dan kan je met de besparing op de vaste lasten mooi de lening betalen! Hoe slim is dat!

Een dakkapel is een goede investering voor jouw woonhuis

Je creëert namelijk extra licht en ruimte en je maakt van die saaie zolder een prachtige, grotere en lichtere kamer voor de baby. Zo hoef je niet te verhuizen en kan je in de oude woning blijven wonen bij gezinsuitbreiding.
dakkapel is een goede investering voor jouw woonhuis
Een dakkapel of andere kleine verbouwing zoals een nieuwe keuken, badkamer en uitbouw zorgt voor een waardestijging van je woning. Dus het is een slimme investering die je zo kan uitvoeren. Want je hoeft geen hypotheek af te sluiten met alle extra kosten.

saldodipje banner

Kleine verbouwing financieren

Je kan natuurlijk ook je spaargeld hiervoor gebruiken maar je kan ook een persoonlijke lening afsluiten. Het mooiste is dat als je de lening volledig gebruikt voor de kleine verbouwing je de rente kunt aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting.

Zo kan je de dakkapel financieren voor de extra slaapkamer op zolder en de rest van de verbouwing.
Tip! Bespaar op de kosten van een dakkapel door verschillende offertes voor een dakkapel aan te vragen of welke andere verbetering aan je woning dan ook.

error: Content is protected !!