Geld lenen voor een vakantie

geld lenen kost geld

De zomer is natuurlijk de beste tijd om op vakantie te gaan, want op bijna elke bestemming is het rond deze tijd van het jaar heerlijk weer. Echter kan het zo zijn dat je budget te beperkt of niet-bestaand is. Dat is natuurlijk een enorm vervelend probleem als je jouw zinnen gezet hebt op een droomvakantie. Je kunt natuurlijk settelen voor een minder luxe vakantie, maar dit hoeft niet. Gelukkig kan je ook geld lenen voor een vakantie.
geld lenen voor vakantie

Geld lenen voor een vakantie: is dat mogelijk?

Daar kunnen we makkelijk over zijn: geld lenen voor een vakantie is mogelijk. Een persoonlijke lening kan je namelijk bijna voor ieder doel afsluiten, maar per doel is het natuurlijk de vraag of het verstandig is of niet? Dat is een vraag die je jezelf moet afvragen voordat je er aan begint, maar het is dus gewoon mogelijk om geld te lenen voor een vakantie.

saldodipje banner

Waar moet je goed op letten bij geld lenen voor een reis?

Voordat je een lening afsluit moet je je afvragen of je niet beter voor een andere goedkopere vakantie moet kiezen. Wil je toch echt op droomvakantie kijk dan of je het niet op een andere manier kan betalen. Denk aan spullen verkopen op marktplaats, extra uren werken en zo kan je zelf ook wel manieren bedenken om aan extra geld te komen.

Wil je toch geld lenen voor een vakantie dan zijn er twee soorten leningen. Hieronder wordt in meer details gesproken over deze soorten leningen. Een andere tip is om niet te vergeten om een verzekering af te sluiten voor jouw reis, zoals een annuleringsverzekering. Immers kan het zo zijn dat je door omstandigheden niet op vakantie kunt. In dat geval wil je niet dat de lening wel wordt doorgezet. Gelukkig kan je een dergelijke annuleringsverzekering vrijwel overal afsluiten.

leningennl 320 banner

Vakantielening door een persoonlijke lening af te sluiten

Bij het afsluiten van een lening heb je de keuze uit twee alternatieven: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. We bespreken nu het eerste alternatief.

saldodipje banner

Een persoonlijke lening heeft een vaste looptijd, je weet precies wanneer je moet aflossen en dit moment blijft ook vaststaan. Daarnaast is de rente vastgezet, deze verandert niet. Het is dus vooral erg duidelijk. Je kunt echter geen geld meer opnemen, het bedrag staat vast. Dit kun je als nadeel ervaren, maar hierdoor kom je tegelijkertijd ook niet in de verleiding om meer geld op te nemen dan nodig is.

Vakantie in termijnen betalen met een doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is flexibeler. Hierbij is geen sprake van een vaste rente, deze kan stijgen of dalen tijdens de looptijd. De rente is vaak lager in vergelijking met een persoonlijke lening en daarnaast bestaat er de mogelijkheid om afgeloste bedragen weer op te nemen. Handig als je eventueel tegen onverwachte kosten aanloopt die je op geen andere manier kunt betalen.
Een doorlopend krediet vergt wel veel discipline. Weet je van jezelf dat je dat niet hebt, moet je er niet aan beginnen.

error: Content is protected !!