Geld lenen zonder inkomen

Wil je geld lenen zonder inkomen? Dan is het belangrijk dat je je goed laat informeren over de mogelijkheden. Als je geen baan hebt en je wilt een lening afsluiten, dus zonder dat er salaris binnenkomt, dan is dat een risico. Hoe ga je de lening terugbetalen? Dit is de belangrijkste vraag die in je opkomt als je denkt aan een lening afsluiten zonder inkomen.

Stel je wilt geld lenen en je hebt alleen een uitkering en misschien heb je wel overwaarde op je koopwoning? Je hebt geld nodig dat is een feit, je moet toch leven, of de koelkast is kapot.. . De overwaarde op je huis kun je niet opmaken als je het huis niet verkoopt. Er is wel wat geld, maar dat wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de huur en andere kosten aan de woning en bij sommigen is er onzichtbaar geld dat zit in de eigen woning.
geld lenen zonder inkomen

Kun je geld lenen zonder inkomen?

Er zijn manieren om geld te lenen zonder inkomen. Als je op internet gaat kijken op websites van kredietverstrekkers, dan zie je dat een inkomen uit een pensioen, een inkomen uit de VUT en een inkomen uit een pré pensioen goed worden gekeurd. Inkomens uit de WAO/WIA uitkeringen worden ook goedgekeurd als je een lening wilt afsluiten.

Maar let op, want de WW en de ABW uitkering worden vaak niet goedgekeurd. Als je deze uitkering(en) hebt, dan is geld lenen zonder inkomen een lastige opgave. De reden dat de WW en de ABW uitkering vaak niet worden goedgekeurd is dat deze uitkeringen voor de eerste levensbehoeften zijn bedoeld. Je kunt wél vaak met een WW uitkering geld lenen wanneer je partner een baan heeft, anders kan het lastig worden.

a-krediet banner 728

Bij welke kredietverstrekkers kan je geld lenen met een uitkering?

Hieronder vind je een kort overzicht van enkele kredietverstrekkers waar je vrijblijvend een offerte kunt aanvragen als je geld wilt lenen zonder inkomen:

  • Saldodipje. Je kan hier makkelijk online een klein bedrag lenen zonder BKR toetsing. Een minilening van €100 tot €800.
  • De Nederlandse Kredietmaatschappij Bij geldshop kunt u verantwoord lenen tegen met een lage rente.
  • De leningmakelaar. Ook als u een klein bedrag wilt lenen, kunt u eenvoudig online een offerte aanvragen. Als u een koopwoning heeft dan wordt geld lenen met een uitkering nog makkelijker.
  • Lendico. Lendico is een bijzondere kredietverstrekker en geen gewone bank. Volgens veel financiële vergelijkingswebsites maak je bij Lendico een grote kans om geld te lenen zonder inkomen.
saldodipje banner

Wil je geld lenen zonder inkomen?

Het is een beslissing die je alleen zelf kunt maken of je geld wilt lenen zonder inkomen. Uiteraard dien je eerst te kijken of het mogelijk is. Maar is het verstandig om geld te lenen zonder inkomen?

Als je namelijk al schulden hebt en je gaat lening afluiten om die schulden af te betalen, dan leen je nu geld, maar ook dat geld zul je weer terug moeten betalen. Op die manier ‘vul je het ene gat met het andere’.

saldodipje banner

Iedere lening die je af gaat sluiten kost geld. Je moet namelijk rente betalen en soms zelfs kosten voor het afsluiten van de lening. Dit zijn extra kosten die je samen met het leenbedrag terug moet betalen binnen een bepaalde periode. De hoogte van de rente en binnen welke termijn je het geleende bedrag terug moet betalen, zijn afhankelijk van je kredietverstrekker.

Wanneer je kiest voor geld lenen zonder inkomen, zorg er dan goed voor dat je zo goedkoop mogelijk gaat lenen. Let daarbij dus op de hoogte van de rente, en of je de lening vroegtijdig kosteloos mag aflossen. Kijk goed wat de voorwaarden zijn en lees daarom altijd de kleine lettertjes goed door.
Bedenk dus goed of het verantwoord is om geld te lenen zonder inkomen. Je dient het geld op tijd terug te kunnen betalen, anders wordt het alleen maar duurder voor je met alle gevolgen van dien.

DNKM banner
error: Content is protected !!