Geld lenen met een uitkering

Kunt u geld lenen met een uitkering? Als u een uitkering heeft, hoeft dat niet te betekenen dat u geen lening kunt afsluiten. Banken kijken naar verschillende zaken als u geld wilt lenen namelijk: Uw inkomen, de gezinssamenstelling, het soort huis waarin u woont en uw schulden. Al deze zaken wegen mee als er gekeken wordt naar de hoogte van uw maximale lening. Uw inkomen is daarbij een hele belangrijke factor. Is een sociale lening aanvragen met uitkering dan wel mogelijk?
geld lenen met een uitkering

Sociale Lening aanvragen met uitkering lukt niet altijd

Sommige banken zeggen al direct nee als ze horen dat u een uitkering ontvangt. Geld lenen met een uitkering lukt dus niet bij zulke banken. Toch zijn er ook kredietverstrekkers die serieus naar uw situatie willen kijken.

Sommige banken staan geld lenen met een uitkering dus wel toe, zeker als u maar een klein bedrag lenen wilt. Het maakt daarbij wel uit wat voor soort uitkering u heeft. Er zijn tegenwoordig tal van uitkeringen. Denk maar eens aan de bijstandsuitkering, arbeidsongeschiktheidsuitkering, Wajong-uitkering en werkloosheidsuitkering bijvoorbeeld. Voor al deze uitkeringen kennen banken en geldverstrekkers verschillende regels.

saldodipje banner

Kunt u geld lenen met een uitkering?

Het is dus onder bepaalde voorwaarden toegestaan en mogelijk om geld lenen met een uitkering. Door direct leningen te vergelijken kunt u kijken welke banken u geld willen lenen. Via onze lening vergelijker is het bijvoorbeeld mogelijk om leningen te vergelijken.

Groot voordeel hierbij is dat u kunt aangeven wat voor soort inkomen u heeft. U kunt specifiek opgeven dat u een Wajong-uitkering ontvangt bijvoorbeeld. Nadat u alle gevraagde gegevens heeft opgegeven kunt u ontdekken welke geldverstrekkers u geld willen lenen. Dat u ook daadwerkelijk geld kunt lenen bij de getoonde banken is niet 100% zeker.

Na uw aanvraag zal de bank altijd nog beoordelen of u daadwerkelijk geld mag lenen of niet. Een belangrijke factor die meespeelt is uw notering bij het BKR. Als u eerder geld heeft geleend en er waren problemen met het aflossen, dan wordt dit geregistreerd bij het BKR.

Ook als u op dit moment al een andere lening heeft lopen wordt er hier bij het BKR een notitie van gemaakt. Een sociale lening aanvragen met uitkering wordt waarschijnlijk enorm lastig als u een negatieve notering heeft bij het BKR. Een geldverstrekker wil soms ver gaan, maar ze willen wel een bepaalde zekerheid als het gaat om de aflossing van het geleende bedrag.

saldodipje banner

Als geld lenen met een uitkering niet lukt

Als geld lenen met een uitkering niet mogelijk is, welke andere opties zijn er dan? U kunt in dat geval proberen geld te lenen van een familielid bijvoorbeeld. Als dat ook niet lukt kunt u het beste gaan sparen.

Het kan dan wel even duren voordat u een groot bedrag bij elkaar heeft. Met een uitkering heeft u nou eenmaal niet veel geld over iedere maand, sparen gaat dus langzaam. Probeer toch iedere maand een bepaald bedrag opzij te zetten, bijvoorbeeld 10 of 25 euro. Er zijn helaas geen andere opties als geld lenen met een uitkering niet lukt. U zult dus wel geduld moeten hebben als u gaat sparen.
geld lenen kost geld

DNKM banner
error: Content is protected !!