Geld lenen met een negatieve BKR notering

geld lenen kost geld

Wil je geld lenen met een negatieve BKR notering, welke mogelijkheden zijn er dan? Als je een negatieve BKR notering hebt, heeft dat een reden. Je krijgt namelijk niet zomaar een negatieve notering bij het Bureau Krediet Registratie. De kans is groot dat je een lening niet goed hebt afgelost. In zo’n geval krijg je een zogenaamde BKR codering achter je naam.

Is geld lenen met een negatieve BKR notering wel verstandig?

Dat is een vraag die je jezelf moet stellen. Het antwoord op deze vraag is vaak nee, het is niet verstandig. Banken zullen je dan ook niet snel geld lenen als er sprake is van zo’n negatieve codering. Geldverstrekkers willen zekerheid als het gaat om de aflossing van de verstrekte lening. Als er afgesproken wordt dat de lening binnen 24 maanden wordt afgelost, dan wil een geldverstrekker dat deze afspraak nagekomen wordt.
Geld lenen met een negatieve BKR notering

Mogelijkheden geld lenen met een negatieve BKR notering

Een “gewone” lening afsluiten met een negatieve BKR codering lukt in 9 van de 10 gevallen niet. Bijna alle geldverstrekkers zullen je aanvraag afwijzen. Toch zijn er wel andere mogelijkheden als je geld wilt lenen.

Zo kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een geldverstrekker die geen BKR check uitvoert. Dit is meestal het geval als je een klein bedrag wilt lenen, bijvoorbeeld 250 of 500 euro.

Als het om een klein bedrag gaat valt zo’n lening onder de noemer “minilening”. Voor zo’n minilening geldt dat de aanvraagprocedure een stuk minder streng is. Soms heb je na je aanvraag het geld binnen enkele uren al op je rekening staan. Er wordt voor dergelijke bedragen meestal geen BKR toets uitgevoerd. De geldverstrekker ziet dus niet dat er sprake is van een negatieve BKR codering. Zo kun je toch geld lenen met een negatieve BKR notering.

saldodipje banner

Geld lenen van vrienden of familie

Een minilening is een handig alternatief voor de persoonlijke lening, maar een nadeel is de hoogte van het maximale leenbedrag. Je kunt nooit meer dan 1.000 euro lenen. Als je meer geld nodig hebt en geld lenen met een negatieve BKR notering niet mogelijk is, zul je op zoek moeten gaan naar een alternatief. Wellicht kun je wat geld lenen van vrienden of familie. Als je veel mensen kent is dit vaak geen probleem.

DNKM banner

Heb je een groot bedrag nodig, dan kun je verschillende bedragen lenen van verschillende familieleden of vrienden. Geld lenen met een negatieve BKR notering wordt op deze manier toch mogelijk. Zorg er wel voor dat je goede afspraken maakt met de personen waar je geld van leent. Spreek onder andere af wanneer je het geleende geld gaat terugbetalen en welke rente je eventueel moet betalen. In veel gevallen kun je renteloos geld lenen van familie of vrienden.

Op deze manier geld lenen kan dus goedkoper zijn dan via de reguliere weg. Geld lenen met een negatieve BKR notering kan dus wel, alleen moet je er wel wat meer moeite voor doen!

error: Content is protected !!