Een kleine lening op afbetaling afsluiten

geld lenen kost geld

Zit je krap bij kas maar is het nodig om iets te kopen? Of wil je rekeningen betalen maar lukt dat niet deze maand? Een kleine lening op afbetaling afsluiten kan dan uitkomst bieden. Er zijn twee mogelijkheden om dit te doen. Lees hier waar je aanbieders van kleine kredieten kan vinden en vergelijken.
kleine lening op afbetaling

Een kleine lening op afbetaling zonder BKR toetsing

Wanneer het financieel allemaal een beetje tegen zit, wil je het liefst snel en direct wat extra geld op je rekening gestort hebben. Veel mensen weten niet dat je ook zonder BKR toetsing tegenwoordig snel online geld kan lenen. Dit is bijzonder handig wanneer er plotseling iets in huis vervangen moet worden of wanneer er belangrijke facturen direct betaald moeten worden.

Een kleine lening zonder BKR toetsing is niet mogelijk bij de bank, maar er zijn meerdere kredietverstrekkers online te vinden die jou uit een financieel dipje kunnen halen. Let wel op: leen zo min mogelijk geld, want geld lenen kost nog altijd geld.

Minilening of microkrediet op afbetaling

Een minilening, ook wel microkrediet genoemd, is niets anders dan een kleine lening op afbetaling. Vaak dient er binnen één of twee termijnen betaald te worden en gaat het om bedragen van 50 tot ongeveer 1500 euro. Houd er dus rekening mee dat je in staat bent om dit bedrag binnen één of twee maanden terug te betalen. Een minilening is dus ideaal wanneer je zeker weet dat je loon binnenkort gestort wordt of wanneer je als zzp’er nog wacht op facturen die door jou klanten betaald moeten worden. Een goede en betrouwbare aanbieder van de minilening is Ferratum.

saldodipje banner

Dingen kopen op afbetaling

Wanneer je iets gaat kopen op afbetaling, kun je dit ook zien als een kleine lening op afbetaling. Je koopt en ontvangt het product alvorens je de betaling voldoet. Dit is alleen verstandig wanneer je zeker weet dat je binnen een maand voldoende inkomsten hebt om de betaling te voldoen.

Dit is ideaal wanneer er bijvoorbeeld een koelkast, wasmachine of ander huishoudelijk apparaat direct vervangen dient te worden. Er zijn diverse bedrijven die deze service aanbieden. Wanneer je bijvoorbeeld een auto wilt kopen, is dit ook vaak mogelijk. Dit wordt financial lease genoemd. Voorbeelden van bedrijven waar je producten op afbetaling kan kopen zijn:

saldodipje banner
  • Wehkamp
  • Otto
  • H&M
  • Skala
  • Mediamarkt
  • Bax-shop

Voordelen en nadelen van geld lenen op afbetaling

Er zijn zowel voordelen als nadelen te bedenken voor het geld lenen op afbetaling. Weeg altijd de voor- en nadelen voor jou persoonlijk af voordat je iets koopt of leent op afbetaling.

Voordelen kopen of lenen op afbetaling

  • Je hoeft niet te verantwoorden waar je het geld voor nodig hebt om te lenen;
  • Je kan snel en direct gebruik maken van je aankoop;
  • Zo voorkom je dat je op korte termijn aanmaningen krijgt van achterstallige rekeningen.

Nadelen kopen en lenen op afbetaling

Vooral iets kopen op afbetaling kan erg aantrekkelijk klinken. Maar dit kan er nog wel eens voor zorgen dat je snel schulden opbouwt. Helemaal wanneer je toch de aflossingsverplichting niet kan nakomen, kan het je snel in de problemen brengen.
Snel en direct een klein bedrag lenen kan gezien worden als een snelle oplossing, maar op lange termijn lost het natuurlijk niet direct je geldzorgen op. Geld lenen kost altijd extra geld en ga er verstandig mee om. Vraag je altijd af of je deze aankoop wel echt nodig hebt.

error: Content is protected !!