Kopen op afbetaling

geld lenen kost geld

Toch kiezen nog steeds veel mensen voor kopen op afbetaling terwijl dit een van de duurste manieren van geld lenen is. Onlangs in het televisie programma ‘Een dubbeltje op zijn kant’ was er een gezin dat voor €20.000 euro aan schulden had bij Wehkamp en andere postorder bedrijven. Een torenhoge rente betalen en nauwelijks nog kunnen aflossen. Je betaalt echt veel teveel als je hiervoor kiest.
Natuurlijk is het beter om te sparen als je iets wilt kopen, maar als dat niet kan, ga dan altijd zelf op zoek naar een kleine lening om de aankoop te financieren. Een andere naam voor het kopen op afbetaling is het betalen in termijnen. Probeer het te voorkomen!
kopen op afbetaling zonder bkr betalen in termijnen

Kopen op afbetaling is veel te duur

Als je wel hebt gekozen voor kopen op afbetaling, dan gaat het er om dat je bij de aanschaf niet in een keer het hele bedrag hoeft te betalen. Je kunt het product wel mee naar huis nemen. Stel je wil een nieuwe televisie of wasmachine kopen, dan kun je deze in termijnen betalen als je even krap zit.

Veel mensen zien het kopen op afbetaling als een voordeel, omdat ze dan een product direct in huis hebben en kunnen gebruiken voor slechts €29,95 per maand. Maar je zit wel 3 jaar of langer aan deze dure lening vast. Een ander voordeel kan zijn dat er soepel wordt omgegaan met een BKR codering.

Vergeet ook de nadelen niet van betalen in termijnen. De rente is namelijk erg hoog, vaak tegen de wettelijke limiet terwijl de rente historisch laag is. Omdat e rente betaald ben je altijd duurder uit dan dat je het product cash afrekent. Als je dus wat langer spaart, kun je die televisie ook kopen en hoef je geen extra geld te betalen.

saldodipje 728 banner

Wel of niet kopen op afbetaling?

Nu je de voordelen en de nadelen kent van kopen op afbetaling, kun je zelf beslissen of dat het verstandig is om hier gebruik van te maken. Eigenlijk is gunstiger om wat langer door te sparen en dan de aankoop in een keer te betalen. Maar soms lukt dat niet.

Als je even zonder geld zit, zien veel mensen het kopen op afbetaling als een oplossing. Maar denk ook aan alle kosten die er bij komen en de geldzorgen die je hierdoor kunt krijgen. Je moet namelijk wel altijd netjes op tijd de termijnen betalen, want anders kunnen er weer extra kosten (boete) in rekening worden gebracht. Kortom de conclusie is, dat het niet heel verstandig is om te kiezen voor het kopen op afbetaling of het betalen in termijnen.

Verantwoord omgaan met geld

Veel mensen moeten het leren, verantwoord omgaan met geld. Het kopen op afbetaling is een manier van betalen waarvoor je beter niet kunt kiezen. Hoe aantrekkelijk het ook lijkt. Desondanks kiezen nog steeds veel mensen voor deze manier van betalen, terwijl er veel betere oplossingen zijn dan het betalen in termijnen.

Kopen op afbetaling zonder BKR check?

Er zijn mensen die in google zoeken op “kopen op afbetaling zonder BKR check‘. Grote kans dat je daardoor ook op deze website bent gekomen. Je hebt dus dringend iets kopen maar je hebt even geen geld. In het verleden is het mis gegaan met het aflossen van een lening, waardoor je een negatieve BKR codering hebt.

Is het dan verstandig om jezelf dieper in de schulden te steken en te kiezen voor deze veel te dure oplossing? Er zijn andere manieren als je even krap bij kas zit en je koelkast heeft het begeven. Ook als je een negatieve BKR codering hebt. Iedereen verdient een tweede kans. Toch?

In plaats van kopen op afbetaling zonder BKR check kan je beter zelf een kleine lening afsluiten. Wist je dat Ferratum haar eigen systeem heeft en geen gebruik maakt van een BKR check? Dit kan jouw oplossing zijn als je een klein bedrag nodig hebt om bijvoorbeeld een nieuwe koelkast te kopen. Kijk hier op hun website en vraag vrijblijvend een offerte aan. Je kan het geld al de volgende dag op je rekening hebben staan.

saldodipje banner

Alternatieven voor kopen op afbetaling

Mocht je al schulden hebben omdat je gekozen hebt voor betalen in termijnen, dan betaal je dus veel te veel rente. Probeer daar vanaf te komen en neem contact op met de winkel of kijk in de voorwaarden.

De oplossing is namelijk heel eenvoudig.
Je sluit een nieuwe lening af tegen een veel lagere rente en je lost daarmee je “kopen op afbetaling” lening af. Je gaat dan direct minder rente betalen en bent eerder van je schulden af. Het voordeel kan aardig oplopen. Dit wordt ook wel “oversluiten van een lening” genoemd. Het is helemaal niet ingewikkeld om te regelen.
De nieuwe kredietverstrekker kan je al het werk uit handen nemen en rechtstreeks je te dure lening aflossen.
Kijk eens bij A-Krediet of De Nederlandse Kredietmaatschappij voor de mogelijkheden.

error: Content is protected !!