Vier algemene tips voor als je krap zit!

geld lenen kost geld

Heb je door stijgende energie of brandstofkosten wat minder te besteden? Of houd je om een andere reden wat minder geld over? Ik geef je graag vier tips voor als je krap zit waarmee je wat geld kan besparen. Of hoe je kan zorgen dat je wat meer te besteden hebt om zo de duurdere kosten op te kunnen vangen.
tips voor als je krap zit en geld wilt besparen

4 Tips voor als je krap zit en wilt besparen!

 1. Houd al je maandelijkse abonnementen tegen het licht

  Bijvoorbeeld het abonnement van de sportschool of dat van je mobiele telefoon waar je maandelijks voor betaald. Ongemerkt heeft iedereen wel een aantal abonnementen waar je elke maand behoorlijk wat geld aan kwijt bent. Daarom is het een goed idee om eens kritisch naar al deze abonnementen te kijken.

  Wellicht is het mogelijk om een goedkoper abonnement af te sluiten, of zijn er abonnementen die je eigenlijk wel op kan zeggen omdat je er toch niets meer mee doet. Ook al zijn het kleinere bedragen, toch kan dit een flinke besparing opleveren.

 2. Ga op zoek naar een goedkopere supermarkt

  Misschien ben je gewend om naar een wat duurdere supermarkt te gaan voor de dagelijkse of wekelijkse boodschappen. Maar heb je weleens overwogen om op zoek te gaan naar een goedkopere supermarkt? Hiermee kan je echt wat besparen en daarmee dus weer wat geld overhouden.

  Nog een tip voor als je krap zit, de goedkope merken en producten staan meestal helemaal onderaan in het schap. Je moet er even voor bukken, maar dan ben je goedkoper uit in vergelijking met de artikelen die op ooghoogte staan in het rek.

 3. Minder uitjes of uitgaan

  Een hapje buiten de deur eten, naar de film gaan in de bioscoop of een dagje naar een pretpark. Als je krap bij kas zit moet je minder geld uitgeven aan dit soort activiteiten. Daar bespaar je geld mee! Het wil niet zeggen dat je geen leuke dingen of activiteiten meer kan doen.

  saldodipje banner

  In plaats van naar de bioscoop, kan je ook thuis een filmavondje organiseren. En dat hapje buiten de deur eten, kan je ook doen door met een eigen gevulde mand of koelbox in een park of bos ( bij jou in de buurt) te gaan picknicken.

 4. Nadenken of overwegen om op zoek te gaan naar een andere leuke baan

  Een andere goede tip voor als je krap zit, is om na te denken of te overwegen om op zoek te gaan naar een andere baan. Misschien een baan die wat beter betaalt of een waar je de mogelijkheid hebt om wat meer uren te werken. Je kan hiervoor bijvoorbeeld kijken op vacatures bank.

  Een andere goed reden om van baan te veranderen is bijvoorbeeld als je voor je huidige baan een behoorlijk eind moet reizen. Door een baan dichter bij huis te zoeken, kan je wellicht op die manier ook besparen op reiskosten!

error: Content is protected !!