Spaarrekening openen

geld lenen kost geld

Wil je op korte termijn een spaarrekening openen? Dan is het handig om op zoek te gaan naar een bank die bij je past. Immers je bent van plan om je duur verdiende spaargeld daar te stallen. De meeste mensen kijken eerst bij hun eigen bank en daar is natuurlijk niks mis mee. Maar wij raden je aan om ook eens verder te kijken. Het kan namelijk zo zijn dat een andere bank betere voorwaarden kent of een hogere spaarrente biedt. Een spaarrekening openen vereist dus wel wat onderzoek als je de beste spaarrekening wilt vinden.

Spaarrekening openen? Eerst vergelijken!

Hoe kun je achterhalen waar je de beste spaarrekening openen kunt. Er zijn twee belangrijke factoren die meewegen in de vraag wat de beste spaarrekening is. Ten eerste de hoogte van de rente. Zo kan de rente bij een bepaalde bank 0,9% zijn, terwijl de rente bij een andere bank 1,2% is. Het verschil lijkt klein, maar als je veel geld op de spaarrekening hebt staan kan het verschil aardig oplopen.
spaarrekening openen
Naast de rente is er nog een andere belangrijke factor. Het gaat hierbij om de klantbeoordeling. Wat voor klantcijfer krijgt een bank? Een bank kan een mooie spaarrekening aanbieden met een hoge rente, maar als de bereikbaarheid bij problemen zeer slecht is kun je beter een andere bank uitkiezen.

Het klantcijfer zegt alles over de service en bereikbaarheid van een bank. Wordt een aanvraag snel in behandeling genomen? Worden er goede oplossingen geboden bij problemen? Kan een rekening eenvoudig opgeheven worden? Al deze vragen samen vormen het klantcijfer. Het meest ideale is natuurlijk een bank met een hoog klantcijfer en een hoge spaarrente. Als je zo’n bank hebt gevonden kun je de spaarrekening openen.

Spaarrekening openen via internet

Vroeger moest je naar een fysieke bank toe om een spaarrekening te openen. Tegenwoordig kun je een spaarrekening openen via internet. Het is een kwestie van het aanvraagformulier invullen. Soms vraagt een bank om aanvullende gegevens die je per post kunt opsturen. Denk hierbij aan een kopie van je identiteitsbewijs. Dit soort verzoeken worden gedaan om te controleren wie de aanvrager van de spaarrekening is.

Nadat de bank alle gegevens ontvangen en verwerkt heeft wordt de rekening opgeleverd. Je kunt vervolgens direct beginnen met sparen! De meeste banken keren de rente één keer per jaar uit, in de eerste week van januari. Er zijn echter ook banken die de rente maandelijks of per kwartaal toevoegen aan het saldo op je spaarrekening.

Overzicht met de beste spaarrekening

As u een overzicht wilt van de beste spaarrekening met de hoogste spaarrente en goede voorwaarden, kijk dan eens op deze website. U kunt daar de beste spaarrekening vinden die past bij uw spaardoel.

saldodipje banner

Spaarrekening openen is kosteloos

Het openen van een spaarrekening is bijna altijd kosteloos. Banken zien graag dat je geld bij ze onderbrengt. Ze zijn dan ook wat blij als je besluit een spaarrekening te openen. Wel is het zo dat de hoogte van de spaarrente de afgelopen jaren fors gedaald is. Enkele jaren geleden kon je nog met gemak 3 of 3,5% rente krijgen over je spaargeld. Tegenwoordig zie je de rente steeds verder dalen. Bij veel banken is de spaarrente gezakt tot onder de 1%.

Hoe dan ook, het is veiliger om je spaargeld op een rekening te zetten in plaats van thuis te bewaren. Een spaarrekening openen is dan ook een aanrader als je er nog geen een hebt.

error: Content is protected !!