Beste spaarrekening

geld lenen kost geld


Welke bank biedt de beste spaarrekening op dit moment? Om hier achter te komen moet u eerst wat onderzoek te doen. Er zijn namelijk tal van banken die spaarmogelijkheden aanbieden. Voordat u op zoek gaat naar een bank met de beste spaarrekening is het handig om na te denken wat u wilt doen met uw geld. Wilt u uw geld vastzetten voor een bepaalde termijn of moet het vrij opneembaar zijn? Wat zijn de verschillen tussen deze twee varianten en welke levert het meest op qua rentepercentage?
beste spaarrekening rentepercentage

Beste spaarrekening om geld vast te zetten


Als u geld gaat vastzetten doet u dit voor een bepaalde termijn. Dit kan bijvoorbeeld voor 3, 5 of 10 jaar zijn. Over het algemeen geldt dat de rente hoger is naarmate u het geld langer vastzet. Met andere woorden, als u het geld 5 jaar vastzet in plaats van 3 jaar krijgt u een hoger rentepercentage.

Hoe hoog is dat rentepercentage precies bij het vastzetten van uw geld? Dat kunnen wij niet zeggen, de actuele rentestanden zijn deze week anders dan vorige week. Elke dag weer vinden er namelijk rentewijzigingen plaats. De afgelopen jaren is het rentepercentage wat u krijgt over spaargeld fors gedaald, dat is een ding dat zeker is.

Beste spaarrekening waarbij geld vrij opneembaar is


Als u het geld vrij wilt kunnen opnemen, kunt u kiezen voor een standaard spaarrekening. Dit kan bijvoorbeeld bij uw eigen bank zijn. Op de website van uw bank kunt u hier meer informatie over vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld ontdekken welk rentepercentage u krijgt als u besluit een spaarrekening aan te vragen. De rente die u krijgt ligt vaak een stuk lager in vergelijking tot spaarrekeningen waarbij u geld laat vastzetten.

Nadelen van geld vastzetten


Geld vastzetten leidt tot een hoger rentepercentage, maar er is ook een groot nadeel. Zo is het niet mogelijk om tussentijds geld op te nemen bijvoorbeeld. U weet nooit wat er in de toekomst gaat gebeuren. Er kan zich altijd iets voordoen waardoor u plotseling geld nodig heeft. Het kwijtraken van uw baan, financiële problemen of een onverwachte financiële verplichting, het kan iedereen overkomen.

Het is in zo’n geval heel vervelend dat u spaargeld heeft dat vaststaat. Wilt u het geld toch opnemen, dan kan het zijn dat u een boete moet betalen. Wilt u een spaarrekening waarbij u geld gaat vastzetten, lees dan goed de voorwaarden door. Zo kunt u ontdekken hoe hoog de boete is die u moet betalen als u tussentijds geld opneemt. Door meerdere spaarrekeningen te vergelijken kunt u ontdekken bij welke bank de boete het laagst is. Zo ontdekt u wat de beste spaarrekening is.saldodipje banner

Direct de beste spaarrekening vinden


Via internet kunt u gebruik maken van een zogenaamde “spaarrekening vergelijker”. Via zo’n module kunt u rentepercentage van spaarrekeningen vergelijken. Het voordeel hiervan is dat u binnen een minuut weet wat de beste spaarrekening is.

Overigens is de beste spaarrekening niet altijd de rekening waarbij u de hoogste rente krijgt. Kijk ook naar de kwaliteit van een bank. Zijn klanten tevreden met de geleverde diensten? De hoogte van het rentepercentage in combinatie met de kwaliteitscijfers maakt een spaarrekening tot de beste spaarrekening!

error: Content is protected !!