Lenen en afbetalen

geld lenen kost geld

Iedere lening die je afsluit, moet je ook weer terugbetalen. Als je dit niet doet, worden de kosten van de lening alleen maar hoger. De rente en aflossing nemen toe doordat het bedrag hoger wordt wat je moet aflossen in dezelfde looptijd. Waarschijnlijk krijg je ook te maken met boetes. Dan is geld lenen voor schulden een mogelijke oplossing. Het klinkt als het ene gat met het andere dichten, maar een dure lening versneld aflossen of afbetalen met een andere lening kan voordeliger uitpakken. Lenen en afbetalen, ik vertel je hoe het zit.

DNKM banner

Lenen en afbetalen: Schulden afbetalen door geld te lenen

Je kunt een persoonlijke lening afsluiten om een bestaande, dure lening te herfinancieren tegen lagere kosten. Dit wordt door veel kredietverstrekkers als geldige reden gezien en ze zullen je dan ook geld lenen voor schulden. Wel zijn ze kritisch, zorg dat je dus altijd het terugbetalen van de nieuwe lening kunt opbrengen. Een enkele lening oversluiten tegen een lagere rente is vaak geen probleem, maar het samenvoegen van leningen moet vooral voorkomen dat je schulden verder oplopen.

Geld lenen om schulden af te betalen met BKR

Let op dat het lenen van geld om schulden af te lossen vooral betrekking heeft op het verlagen van de lasten. Daarom spreken we ook wel van herfinanciering: je maakt je geleende geld goedkoper, waardoor de lasten van het terugbetalen lager worden.
lenen en afbetalen schulden afbetalen door geld te lenen
Een lening afsluiten om schulden in de vorm van een betalingsachterstand op te lossen, is geen goed idee. Meestal wordt dit door de kredietverstrekker ook niet goedgekeurd. Daarom is lenen met een negatieve BKR-registratie zo lastig, en daarmee zal herfinanciering vaak ook niet lukken. Probeer dit dus te allen tijde te voorkomen.

saldodipje banner

In 1 keer van je schulden af

Door alle mogelijke vormen van krediet kan het zijn dat je het overzicht een beetje kwijtraakt. Denk aan kopen op afbetaling bij meerdere aanbieders, doorlopend krediet, of je creditcard schuld aflossen. Hier horen allemaal kosten bij die misschien minder zijn als je gaat herfinancieren.

Door te lenen en afbetalen van al je overige leningen, schep je overzicht en ben je vaak goedkoper uit. Wel moet je opletten dat je boetevrij kunt aflossen, maar dit kan meestal wel. Als je geld leent om schulden af te lossen, vraag je kredietverstrekker dan om advies. Zij zullen je voorrekenen wat de beste opties zijn.

error: Content is protected !!