Minilening zonder BKR toetsing?

geld lenen kost geld

Mocht u deze maand net niet uitkomen, dan bestaat er zoiets als een minilening. Dit is een lening met een korte looptijd voor een klein bedrag van maximaal 1000 euro. Het is mogelijk om zo’n minilening zonder BKR toetsing af te sluiten. Handig voor als u snel een klein bedrag wilt lenen, vaak al binnen 24 uur. Maar hoe en waar kunt u dan een minilening afsluiten?
minilening zonder bkr toetsing

Wat is een minilening?

Een minilening is dus een lening voor een laag bedrag met een vrij korte looptijd. Dus u zult het bedrag relatief snel weer moeten terugbetalen. Gemiddeld gaat het om een looptijd van 45 dagen, maar bij een kleiner bedrag kan de looptijd ook iets korter zijn. U hebt het geleende bedrag echter ook heel snel op uw rekening. In de meeste gevallen kunt u dezelfde dag nog over het geld beschikken, maar in ieder geval de volgende dag. Omdat het een heel snelle manier is van geld lenen, wordt het ook wel een flitskrediet genoemd.

saldodipje 728 banner

Minilening zonder BKR-toetsing?

Aan een minilening zitten andere voorwaarden verbonden als aan bijvoorbeeld een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Zo is het in tegenstelling tot bij veel andere leningen mogelijk om een minilening zonder BKR-toetsing af te sluiten.

Bij het afsluiten van een normale lening voert de aanbieder een zogenaamde BKR toetsing uit. De aanbieder wil dan weten wat de status is van uw financiële situatie: heeft u bijvoorbeeld al een lening lopen en bent u een betrouwbare betaler? Bij het afsluiten van een minilening kiest de aanbieder er vaak voor om deze BKR-toetsing achterwege te laten.

saldodipje banner

Een minilening afsluiten? Vergelijk dan eerst

Voordat u een minilening afsluit, kunt u het beste verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Dit kan heel gemakkelijk online, net als het afsluiten van de lening zelf. Omdat het toezicht op het verstrekken van minileningen in Nederland erg streng is, zijn er weinig aanbieders. U kunt daardoor in één opslag zien welke aanbieder de goedkoopste lening aanbiedt en welke voorwaarden het meest voordelig zijn.

saldodipje banner

Een mooie vergelijkingssite is leningen.nl
Lees de voorwaarden per aanbieder goed door, zodat u er zeker van bent dat die voorwaarden aansluiten bij uw wensen en mogelijkheden. Denk daarbij aan het mogelijk te lenen bedrag, het rentepercentage wat aan u wordt doorberekend, de looptijd en mogelijke transactie-/administratiekosten. Deze laatste kosten zijn echter niet gebruikelijk bij een minilening.

saldodipje banner

Veilig lenen met een minilening

Het feit dat de aanbieders aan de strenge regels van de AFM moeten voldoen, betekent ook dat het voor u als consument veilig is om zo’n lening af te sluiten zonder dat u voor verborgen kosten komt te staan. Let wel, dat de boete voor het te laat terugbetalen van een minilening zeer hoog kan zijn.

Minilening zonder BKR toetsing afsluiten

Het afsluiten van een minilening kan in zijn geheel online worden afgehandeld. Lees de offerte die u heeft aangevraagd goed door. Als u met de offerte akkoord gaat, zal de aanbieder uw aanvraag beoordelen. In sommige gevallen vraagt de aanbieder daarbij om extra informatie over uw financiële situatie, zoals een loonstrookje of uw BKR-status. U kunt hier in veel gevallen vanaf zien. Het is dan vaak nog steeds mogelijk om een minilening zonder BKR toetsing af te sluiten. Bedenk wel, dat de BKR-toetsing er is om u als lener te beschermen tegen overcreditering.

error: Content is protected !!