Geld lenen in het buitenland

geld lenen kost geld

geld lenen in het buitenlandNederland loopt niet voorop met hoge spaarrentes. Vandaar dat er mensen zijn die ervoor kiezen om hun spaargeld over de grens weg te zetten. Maar werkt het ook andersom? Kun je ook met een lening voordeliger uit zijn elders in Europa? In welke landen zijn de rentetarieven lager dan in Nederland? Maar kan dit altijd zomaar en wat zijn de voorwaarden van een buitenlandse bank? Lees snel verder en ontdek welke mogelijkheden er zijn voor geld lenen in het buitenland.

Geld lenen buitenlandse bank

Je hoeft niet per se op zoek te zijn naar lagere rente om uit te wijken naar het buitenland voor een lening. Het kan zijn dat je in Nederland al leningen hebt lopen en/of door een registratie bij het BKR niet aan krediet kunt komen. Dan is een lening aanvragen bij een bank in Duitsland of België bijvoorbeeld een uitkomst. Deze banken toetsen niet op BKR-registratie en hebben vaak gunstigere rentes. Er zijn dus genoeg redenen om als Nederlander over de grens te kijken voor een lening.

saldodipje 728 banner

saldodipje banner

Geld lenen in het buitenland als Nederlander

Een nadeel is dat, ondanks vrij verkeer van geld in Europa, veel banken in Duitsland of België eisen dat je daar een woonadres hebt als je een lening aanvraagt. Toch zijn er mogelijkheden om geld te lenen als Nederlander elders in Europa. Er zijn bijvoorbeeld peer to peer platforms zoals Crosslend waar je binnen Europa krediet kunt krijgen. Crosslend werkt met zogenaamde peer to peer leningen. In plaats van een bank, wordt het krediet verstrekt door particuliere investeerders. Daardoor zijn de regels flexibeler dan bij een bank.

Geld lenen in Nederland als Belg

Geld lenen in het buitenland kan ook voor inwoners van België interessant zijn en dan met name een lening aanvragen in Nederland. Dit valt echter evenmin mee omdat Nederlandse kredietverstrekkers ook vaak eisen dat je in Nederland werkt en dicht bij de grens woont. Daarnaast stellen ze nog een aantal strenge eisen aan je inkomen en/of bezittingen. De meeste kans voor geld lenen in Nederland als Belg is dus ook met een peer to peer platform zoals Crosslend.

error: Content is protected !!