Lenen bij de bank

geld lenen kost geld

De meest voor de hand liggende plek om een lening bij af te sluiten is bij de bank. De bank regelt nu al immers al je geldzaken, en is een betrouwbare partij wat betreft leningen. Wellicht doe je al regelmatig lenen bij de bank zonder dat je er bij stil hebt gestaan; want wanneer je rood staat bij de bank, leen je óók! En hiervoor betaal je dan ook nog eens flink veel rente, tot wel 15%. Dat is veel meer rente dan wat je betaalt over een afgesloten lening. Makkelijk is het wel.

Banken maken het erg makkelijk om een lening af te sluiten. Je regelt de zaken online, en hebt met een paar klikken de aanvraag ingediend. Wel controleert een bank áltijd je BKR registratie. Wanneer je dus openstaande schulden en onafgeloste leningen hebt, kan het zijn dat de lening je niet wordt toegekend. Voor de meeste mensen is er niks aan de hand en kunnen ze gewoon lenen bij de bank.
geld lenen bij de bank

Hulp bij het afsluiten lening

Een prettige bijkomstigheid van lenen bij de bank is dat zij meestal een goede service verlenen. Zo kan je op de site van Rabobank uitrekenen hoeveel je kunt lenen en welke lening het beste bij je past. Ook zie je meteen hoeveel rente hierover betaald zou worden enzovoorts.

Bij de ING hebben ze een prettige video uitleg over de opties en de kosten. Je hebt bij een lening bij een bank meestal te maken met een lening met doorlopend krediet. Het is een betrouwbare manier van lenen, maar de grootste inkomstenbron van een bank is nou eenmaal rente. Je zal dus niet altijd te maken hebben met de goedkoopste rente, wanneer je leent bij een bank. Ga daarom altijd eerst na of je wel een lening nodig hebt.

Andere opties voor lenen bij de bank

Het wordt bij het afsluiten van een lening sterk aangeraden om verschillende partijen te vergelijken vóórdat je de lening afsluit. Je hebt immers nú al geldproblemen, anders zou je geen lening nodig hebben, en je wil natuurlijk niet dat deze geldproblemen onnodig groter worden.

Lenen bij de bank is niet altijd de meest goedkope optie. Wanneer je maar een lening tot €1500 nodig hebt, kan je terecht bij Ferratum. De rente ligt lager dan die van een bank bij zo´n laag bedrag, en door de korte looptijd blijven de kosten extra laag.

saldodipje banner

Peer to peer lenen

Ook Peer-to-peer lenen is een interessante optie voor veel mensen. Hierbij zet je jouw wens voor een lening online op een internetplatform, en kiezen investeerders of ze jou willen financieren. Een betrouwbaar voorbeeld is Lendico.

saldodipje banner

Dit platform is speciaal voor een lening die betrekking heeft op jouw bedrijf. De rente kan variëren, maar omdat de lening altijd exact het bedrag van jouw wensen zou zijn wanneer deze wordt goedgekeurd, is het toch een ideale vorm van lenen.

Wees voorzichtig met geld lenen!

Voor welke lening je ook gaat, zorg er áltijd voor dat jij je kan houden aan de afbetalingstermijnen. Wanneer je te laat betaalt, kan je in de schuldsanering terecht komen. Ook is het goed om na te gaan hoeveel je per maand wilt terug betalen. Het is slim om dit bedrag zo hoog mogelijk te maken per maand. Je bent namelijk sneller van je schuld af en betaalt minder lang rente.
geld lenen kost geld

error: Content is protected !!