Goedkoop lenen doe je zo

geld lenen kost geld

Denkt u erover om een lening af te sluiten? Bedenk dan van tevoren goed hoe u dit wilt aanpakken. Ook goedkoop lenen is niet zonder risico’s, al kunt u zelf veel doen om financiële problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Lees onze tips over goedkoop lenen om op een verantwoorde wijze een lening af te sluiten.

Goedkoop lenen: Laat u informeren

Voordat u een lening afsluit, laat u goed informeren. Aanbieders houden er verschillende voorwaarden op na die in meer of mindere mate op uw specifieke situatie kunnen aansluiten. Zo kunnen de rentetarieven per aanbieder verschillen, maar ook de mogelijkheden voor vervroegd aflossen. Niet alle aanbieders rekenen bijvoorbeeld een boete bij vervroegd aflossen. Als u zich hier van tevoren goed over laat informeren, kunt u een weloverwogen beslissing nemen.
goedkoop lenen

Goedkoop lenen: Kies voor een aflopend krediet

Er bestaan ook verschillende soorten leningen met ieder zijn eigen voor- en nadelen.
Zo klinkt een lening met doorlopend krediet in eerste instantie misschien gunstig, omdat u zelf kunt bepalen hoe en wanneer u het geleende geld terugbetaalt.

Het nadeel van een doorlopend krediet is dat de rente die u over het geleende bedrag moet betalen variabel is. U heeft daar geen controle over, wat op de lange termijn voor onvoorziene problemen kan zorgen. De rente kan bijvoorbeeld onverwachts stijgen, waardoor het moeilijker wordt om de lening af te lossen.
Wanneer u kiest voor een aflopend krediet met een vaste rente, looptijd en aflossingsafspraken, hebt u een stok achter de deur. De lening kan dan rekening houdend met uw financiële situatie daadwerkelijk worden afbetaald.

Goedkoop Lenen: Luister naar het advies van de experts

Wanneer u een vast rentetarief afspreekt, is de hoogte ervan soms niet alleen afhankelijk van de aanbieder. Ook uw financiële situatie kan van invloed zijn, al is niet altijd inzichtelijk hoe een aanbieder bij de berekende rente is uitgekomen.

Een veilige manier van lenen is dan ook een lening bij een gerenommeerde bank, die voor iedere aanvraag dezelfde rentetarieven hanteert. Wanneer een bank u geen lening wil verschaffen, is de kans groot dat uw situatie zich daar niet voor leent. Een lening kan in sommige situaties namelijk voor grotere problemen zorgen.
Neem dit advies dan ter harte en bekijk of u ook zonder een lening tot een oplossing kunt komen. Het inwinnen van advies van een bemiddelaar is soms gratis of hoeft maar weinig geld te kosten.

Goedkoop lenen: Is de afbetaling haalbaar?

Soms lijkt een lening ook een handige manier om een gewenst product aan te schaffen. Wanneer u een lening met dit doel wilt afsluiten, ga dan vooraf na of u de maandelijkse aflossing kunt opbrengen. Lukt dat niet, dan is het wellicht een idee om nog even met de uitgave te wachten en om er eerst voor te sparen.

saldodipje banner

Goedkoop lenen: Let op de looptijd

Bedenk van tevoren ook goed of het zinnig is om een lening af te sluiten. Het is vervelend als de looptijd van de lening langer is dan de gebruiksduur van het gefinancierde product. Zie een lening als een investering in de toekomst. In dat licht is het afsluiten van een lening voor de financiering van een studie of zonnepanelen verstandiger dan een lening voor de aanschaf van een scooter of auto.
Niet alleen omdat een scooter of auto minder lang meegaat, het zijn geen investeringen waar u op de lange termijn iets aan overhoudt.

Goedkoop lenen is dus niet alleen kijken naar het rentepercentage maar ook de andere voorwaarden zijn bepalend voor de kosten van een lening. Door verantwoord en verstandig te lenen, hoeft een geldlening niet duur te zijn en blijft u uit de financiële problemen.

error: Content is protected !!