Studentenlening bij duo

Studeren is duur en wordt alleen maar duurder. Naast bestedingsinflatie nemen ook de prijzen van huisvesting en de opleiding zelf toe. Een gewone studiebeurs is in zo’n geval vaak niet voldoende. Als student is het daarom mogelijk om een studentenlening af te sluiten bij DUO. DUO staat voor Dienst Uitvoering Onderwijs. De enige voorwaarde is dat je moet studeren, en je profiteert bij DUO van een lage rente op jouw studentenlening. Voor het studiejaar 2017 is de rente zelfs gedaald naar 0%.
studentenlening bij duo

Wat is een studentenlening?

Een studentenkrediet is een lening specifiek afgestemd op de wensen en eisen van deze groep mensen. Als student is het vaak lastig om alles financieel goed te regelen. De overheid wil graag bijspringen door de mogelijkheid om een lening aan te vragen bij DUO te promoten.

Het doel van de overheid is het stimuleren van het aantal mensen dat er uiteindelijk voor kiest om een studie te volgen. Dit is natuurlijk erg belangrijk voor ons land aangezien we een economie gebaseerd op kennis, diensten en handel hebben in Nederland.

saldodipje 728 banner

Studentenlening bij DUO

Een studentenlening is aan te vragen bij DUO. Dit is mogelijk zolang u een student bent en een opleiding volgt. Na je studie zal de studentenlening worden omgezet naar een normaal doorlopend krediet. Op dat moment vervallen de grootste voordelen van deze kredietvorm.

Voordelen van een studentenlening zijn het lage rentepercentage en de soepele voorwaarden. Het rentepercentage ligt zelfs onder het percentage aan rente wat er ontvangen wordt op de bank, waardoor commerciële instanties hier niet tegenop kunnen boksen. In 2017 is de rente die je betaalt gedaald naar 0%!

Andere manieren om als student te lenen

Een onderhandse lening van familie is vanzelfsprekend nog altijd handiger, aangezien je dan niet met een studieschuld te maken krijgt. Het komt vaak voor dat ouders of andere familieleden het tekort voorschieten tegen een zeer lage rente. Bij deze manier van lenen staat het de partijen vrij om de voorwaarden aan te passen naar eigen inzicht. Uiteindelijk kwijtschelden is ook mogelijk alleen zou het dan als een schenking kunnen worden gezien.

Winst maken met een DUO lening

Doordat het rentepercentage nu rond de 0 procent ligt is het mogelijk om winst te maken met je studentenlening. Het motto geld lenen kost geld hoeft hier dus niet op te gaan, aangezien zelfs het geld op een spaarrekening meer oplevert. Controleer echter wel goed of dit niet tegen de voorwaarden van het krediet is en of u wel in aanmerking komt voor de studentenlening van DUO.

saldodipje banner

Voor en nadelen van een studentenlening

Een lening bij DUO is snel geregeld, waardoor een tekort vlot kan worden opgevangen.
Het rentepercentage van een lening bij DUO ligt zoals gezegd erg laag en is niet te vergelijken met de reguliere kosten die commerciële kredieten met zich meebrengen.

Er bestaan situaties waarbij de gehele lening na afloop van de studie wordt kwijtgescholden, zoek op of dit voor jou van toepassing is.
Het aanvragen van een krediet bij DUO is alleen mogelijk wanneer je een voltijd opleiding volgt, controleer daarom altijd of je in aanmerking komt voor het betreffende krediet.
Na afloop van de studie zal de studentenlening snel moeten worden afbetaald, anders zal deze worden omgezet naar een duurder doorlopend krediet waardoor de schulden verder oplopen.

DNKM banner
error: Content is protected !!